RoyU
Norbrygg-medlem
Som tittelen sier:
Hva synes vi om tørrgjør i lagerøl? Ønsker å få erfaringer her, gjerne av de som har laget "samme" øl med tørr og fersk gjær.
Jeg skal selv til å brygge en Vienna lager.
Tanken er å bruke WLP820 eller Wyeast 2206. Dette blir mitt tredje brygg. Mitt første var med rehydrert tørrgjør, mitt andre var med ferskgjær og starter. Tanken er at om det er så og si like bra med tørr, så kjører jeg på med det, men om dette er å inngå et stort kompromiss, så kjører jeg på med fersk. Etter hva jeg kan se i beersmith, så må jeg ha ca 8L starter med 2 pk ferskgjær (Est OG er 1,059).
Av malt tenker jeg 4kg Vienna, 2kg Munchener, 0,5kg acid, 0,25kg halvmørk dme (grunnet kapasitet i maltrøret - netthandel 30L).
Tenker Magnum bitterhumle 60min og Perle smakshumle 20min og 10min.
Bruker gjærnæring og Protafloc 15min.
(Dette ble plutselig oppskrift og da..)
Hva synes vi om tørrgjør i lagerøl? Ønsker å få erfaringer her, gjerne av de som har laget "samme" øl med tørr og fersk gjær.
Jeg skal selv til å brygge en Vienna lager.
Tanken er å bruke WLP820 eller Wyeast 2206. Dette blir mitt tredje brygg. Mitt første var med rehydrert tørrgjør, mitt andre var med ferskgjær og starter. Tanken er at om det er så og si like bra med tørr, så kjører jeg på med det, men om dette er å inngå et stort kompromiss, så kjører jeg på med fersk. Etter hva jeg kan se i beersmith, så må jeg ha ca 8L starter med 2 pk ferskgjær (Est OG er 1,059).
Av malt tenker jeg 4kg Vienna, 2kg Munchener, 0,5kg acid, 0,25kg halvmørk dme (grunnet kapasitet i maltrøret - netthandel 30L).
Tenker Magnum bitterhumle 60min og Perle smakshumle 20min og 10min.
Bruker gjærnæring og Protafloc 15min.
(Dette ble plutselig oppskrift og da..)