Aleksander_B
Dommer
Dersom det er 14 grader irommet. Og du isolerer gjæringskaret på en god måte kan det hende at du får gjæring ved 16-17.
Vi fikk prøve en hveteøl av en annen hjemmebrygger en gang på Onsdag[sup]2[/sup] på Cardinal.
Han hadde brukt Munich og gjær ved kjellertemp. Noe jeg antar å være rundt 14-17 grader.
Selv har jeg laget en splitbatch med munich og wlp300.
Disse har gjæret ved 20-22 grader. Noe jeg nå synes er litt høyt.
Munich'en har dannet noe sulfider som ikke er særlig godt i nesen.
Dette tror jeg man ikke får ved gjæring i lavere temp.
Vi fikk prøve en hveteøl av en annen hjemmebrygger en gang på Onsdag[sup]2[/sup] på Cardinal.
Han hadde brukt Munich og gjær ved kjellertemp. Noe jeg antar å være rundt 14-17 grader.
Selv har jeg laget en splitbatch med munich og wlp300.
Disse har gjæret ved 20-22 grader. Noe jeg nå synes er litt høyt.
Munich'en har dannet noe sulfider som ikke er særlig godt i nesen.
Dette tror jeg man ikke får ved gjæring i lavere temp.