Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Føler fortsatt ikke vi har kontroll på dette med gjæringstemperaturer og ulike temperatursteg. Har selvsagt kontroll på at alegjær trives best rundt 18-20 og lagergjær rundt 10 grader, men utover det er vi litt blank.
Har gjæringsskap styrt med STC-1000.
Se oppskrift under. Hva slags gjæringsforløp ville dere forsøkt å få til og hvorfor? Kjør debatt!
American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 75.0
Total Grain (kg): 18.000
Total Hops (g): 200.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.010 (°P): 2.6
Alcohol by Volume (ABV): 4.70 %
Colour (SRM): 5.8 (EBC): 11.5
Bitterness (IBU): 31.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 61
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
16.000 kg Pale Ale Malt (88.89%)
1.000 kg Caramalt 31 EBC (5.56%)
1.000 kg Torrified Wheat (5.56%)
Hop Bill
----------------
20.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
20.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
30.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
30.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill
----------------
3.0 g Irish Moss @ 0 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Safale US-05
Edit: La til de to siste linjene av oppskriften.
Føler fortsatt ikke vi har kontroll på dette med gjæringstemperaturer og ulike temperatursteg. Har selvsagt kontroll på at alegjær trives best rundt 18-20 og lagergjær rundt 10 grader, men utover det er vi litt blank.
Har gjæringsskap styrt med STC-1000.
Se oppskrift under. Hva slags gjæringsforløp ville dere forsøkt å få til og hvorfor? Kjør debatt!
American Pale Ale
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 75.0
Total Grain (kg): 18.000
Total Hops (g): 200.00
Original Gravity (OG): 1.046 (°P): 11.4
Final Gravity (FG): 1.010 (°P): 2.6
Alcohol by Volume (ABV): 4.70 %
Colour (SRM): 5.8 (EBC): 11.5
Bitterness (IBU): 31.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 61
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
16.000 kg Pale Ale Malt (88.89%)
1.000 kg Caramalt 31 EBC (5.56%)
1.000 kg Torrified Wheat (5.56%)
Hop Bill
----------------
20.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
20.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
25.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.3 g/L)
30.0 g Centennial Pellet (10% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
30.0 g Citra Pellet (11.9% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill
----------------
3.0 g Irish Moss @ 0 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Safale US-05
Edit: La til de to siste linjene av oppskriften.