Forum,
Hvor heftig kok har dere når dere koker vørter? Bruser det voldsomt, med "fontenerulling", eller er det mer en rolig småkoking?
Lurer på om jeg "gjør det feil", etter så mange brygg.
Mitt siste brygg ble veldig ubalasert, selv om oppskiften er fra Brewing Classich Styles (American APA uten krystall). Den ble veldig bitter, og nesten uten aroma. Nominelt skulle jeg ha en 37 IBU, men det smaker mer i 50-60-området. Ganske skarp bitterhet, mer som en IPA. (Første APA på mitt eget oppsett. 60-min Magnum, 10-min og 0-min tilsetninger av Cascade/Centennial.)
Kan det være at jeg koker for hardt, slik at isomeriseringen går "altfor raskt" for de siste tilsetningene av humle? Altså at koketidene effektivt blir doblet eller noe?
Jeg buser på med min induksjonsplate, det bobler voldsomt. Kan lure på om jeg heller burde ha en roligere kok. Det er aldri noe problem på bitter, stout, etc; det er ikke så ofte jeg brygger amerikansk stil med mye aroma.
Hvor heftig kok har dere når dere koker vørter? Bruser det voldsomt, med "fontenerulling", eller er det mer en rolig småkoking?
Lurer på om jeg "gjør det feil", etter så mange brygg.
Mitt siste brygg ble veldig ubalasert, selv om oppskiften er fra Brewing Classich Styles (American APA uten krystall). Den ble veldig bitter, og nesten uten aroma. Nominelt skulle jeg ha en 37 IBU, men det smaker mer i 50-60-området. Ganske skarp bitterhet, mer som en IPA. (Første APA på mitt eget oppsett. 60-min Magnum, 10-min og 0-min tilsetninger av Cascade/Centennial.)
Kan det være at jeg koker for hardt, slik at isomeriseringen går "altfor raskt" for de siste tilsetningene av humle? Altså at koketidene effektivt blir doblet eller noe?
Jeg buser på med min induksjonsplate, det bobler voldsomt. Kan lure på om jeg heller burde ha en roligere kok. Det er aldri noe problem på bitter, stout, etc; det er ikke så ofte jeg brygger amerikansk stil med mye aroma.