Hei!
Har begynt å dyrke gjær ut fra en pakke med Danstar Nottingham tørrgjær. Satte en gjærstarter (3 liter) på 1040 (Brew Enhancer fra Eurospar) i ca 2 døgn før jeg satte i kjøleskap og dekanterte. Fikk da ca 150 ml med gjærbunnfall. Delte denne i 3 og satte den ene tredjedelen i en ny gjærstarter i dag på ca 3 liter med OG 1040. Har gjæret på ca 22-24 grader. Jeg har ikke tilsatt gjærnæring. Lurer i grunnen på hvor mye gjær jeg nå har produsert og om den siste gjærstarteren vil kunne være nok til et 100 liters brygg som jeg skal sette søndag?
Har begynt å dyrke gjær ut fra en pakke med Danstar Nottingham tørrgjær. Satte en gjærstarter (3 liter) på 1040 (Brew Enhancer fra Eurospar) i ca 2 døgn før jeg satte i kjøleskap og dekanterte. Fikk da ca 150 ml med gjærbunnfall. Delte denne i 3 og satte den ene tredjedelen i en ny gjærstarter i dag på ca 3 liter med OG 1040. Har gjæret på ca 22-24 grader. Jeg har ikke tilsatt gjærnæring. Lurer i grunnen på hvor mye gjær jeg nå har produsert og om den siste gjærstarteren vil kunne være nok til et 100 liters brygg som jeg skal sette søndag?