Marius K.
Norbrygg-medlem
Trekker du paralleller mellom undertegnede og et ekorn nå?Vel, ekorn er jo gode på det der med lagring, da.
Trekker du paralleller mellom undertegnede og et ekorn nå?Vel, ekorn er jo gode på det der med lagring, da.
hehe - nei, men det var jo @Ekornskurken som skulle justere vannet.Trekker du paralleller mellom undertegnede og et ekorn nå?
hehe - nei, men det var jo @Ekornskurken som skulle justere vannet.
Ja, men ditt innlegg var info til vårt kriminelle ekorn, som var den som skulle til å brygge.Nei, det var nok mitt innlegg han refererte til
Ja, men ditt innlegg var info til vårt kriminelle ekorn, som var den som skulle til å brygge.
Petit er nok billigste alternativ. Går jo ikke ut på dato, kan også brukes til å «refreshe» starsan bøtte hvis den har stått en stund, ( og man har kalk i vannet).
Btw: Testet forresten 2ml pr. L i vann, (tilsv. Ca 45ml i en 25l batch). Ingen smak, kun surt.
Jeg bruker 20 ml 10% fosforsyre for 25 liter brygg med bare lyst malt. Jeg har også brukt 60 ml og får en mase pH på 5,2 men aner da litt surt øl.Hei
Skal brygge en pale ale med 50/50 pils og hvete. Drøye fem kilo malt i ca. 26 liter meskevann. Jeg justerer med kalsiumklorid og kalsiumsulfat, men i følge EZ calculator er PH fremdeles altfor høy. Hvor mye fosforsyre er det greit å tilsette før det setter smak? Jeg må tilsette 5,5 ml her for å nå akseptabel PH. Vil det gi smak, eller er det bare å kjøre på? Jeg har brukt melkesyre tidligere og da har jeg aldri brukt mer enn 2,5 ml for at det ikke skal gi smak.
Btw: Petit sin er 80%Petit er nok billigste alternativ. Går jo ikke ut på dato, kan også brukes til å «refreshe» starsan bøtte hvis den har stått en stund, ( og man har kalk i vannet).
Btw: Testet forresten 2ml pr. L i vann, (tilsv. Ca 45ml i en 25l batch). Ingen smak, kun surt.
Det går fort unna, om du først baserer deg på det. Og holdbarheta er vel noe nær uendelig. Dessuten; du kan bruke det til mer enn brygging. Rustfjerning, f.eks..Hvor kjøper folk fosforsyre til vannjustering? Vestbrygg solgte dette tidligere, men det ser ut til at de har sluttet med det.
Brewshop sender ikke annet enn på pall. Petit har, men det er 1 liter. Skulle gjerne hatt i litt mindre kvanta.
Kan også fint bruke det som tilsetning når man vanner plantene i hagen . Fruktbærende planter trenger ekstra fosfor.Det går fort unna, om du først baserer deg på det. Og holdbarheta er vel noe nær uendelig. Dessuten; du kan bruke det til mer enn brygging. Rustfjerning, f.eks..
Det går fort unna, om du først baserer deg på det. Og holdbarheta er vel noe nær uendelig. Dessuten; du kan bruke det til mer enn brygging. Rustfjerning, f.eks..
hehe - jeg er bare på den tredje literen, men jeg bruker en god del mer nå enn tidligere, siden jeg har erstatta så å si all lactolbruk med fosforsyre. Lenge prøvde jeg å begrense forsforsyrebruken fordi jeg trudde at effekten på kalsiumet var betydelig.Klart det går fort unna når man brygger så mye som deg Jeg ruger fortsatt på min 250 ml flaske som jeg kjøpte for 5-ish år siden Men, som du sier er vel holdbarheten rimelig god, og jeg får vel gjøre som @Petter Mandt å begynne å ta bedre vare på plantene mine
Ja, det med melkesyre og kalsium er interresant, men jeg trodde ikke det var problematisk, (kanskje det motsatte?). Calcium Lactate og Lactic Acid danner et konjurent par, og gir oss en svært stabil buffer, (en av de kraftigste). Men dannelsen forrykker kanskje beregnet pH, (og binder opp kalsium som gjæren gjerne skulle hatt?).hehe - jeg er bare på den tredje literen, men jeg bruker en god del mer nå enn tidligere, siden jeg har erstatta så å si all lactolbruk med fosforsyre. Lenge prøvde jeg å begrense forsforsyrebruken fordi jeg trudde at effekten på kalsiumet var betydelig.
Og så har jeg relativt hardt vann, så jeg bruker mer syre per brygg enn alle dere som har vanlig bløtt vann.
Jeg skjønte ikke det der, kjemi er ikke min sterke side. Men jeg har aldri hørt at det skal være noe problem i forhold til kalsium med bruken av mjølkesyre. Der er problemet at mjølkesyra setter merkbar smak på ølet om du går over ei viss grense.Ja, det med melkesyre og kalsium er interresant, men jeg trodde ikke det var problematisk, (kanskje det motsatte?). Calcium Lactate og Lactic Acid danner et konjurent par, og gir oss en svært stabil buffer, (en av de kraftigste). Men dannelsen forrykker kanskje beregnet pH, (og binder opp kalsium som gjæren gjerne skulle hatt?).