Hvordan avslutte gjæring på tomtebrygg?

Hei. Prøvde å sette et tomtebrygg for moro skyld. Tilsatte 1stk moss maltekstrakt på 450g + 1kg sukker. Har lest i etterkant at det ikke er lurt å tilsette sukker da det kommer til å gjære helt ut og kanskje gi en sur smak. Er det en måte å få avsluttet gjæringen på når FG har kommet ned på 1010-1015? Eller er det bare å flaske etter et par dager og sette de kjølig og prøve å drikke det opp før det har gjæret helt ut?
 
Du kan prøve gjærstopp, som fås i vinbutikkar og Europris. Imidlertid ville eg nok heller latt dette gjære heilt ut.
 
La det nå for himmelens skyld gjære ut. Dette er godt gammelt norsk tradisjonsbrygg. Ikke forfusk opplevelsen ved å begynne med tjuvtriks som gjærstopp. Helst bør du korke litt for tidlig, med vinkorker. Sett det så under trappa - hvis du har et sånt godt, gammelt hus med trapper som man kan sette noe under - og vent på lyden av korker som spretter lystig etter som trykket øker. Dette er autentisk Norsk Jul fra 1950- og 60-tallet:).

Skjenk deg opp et glass og drikk det til lesning av koselige gamle julehefter som Smørbukk og Vangsgutane.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp