Kall meg gjerne gal, eller dum, osv.
Jeg har laget en "Cascadian Dark Kølsch" med den gale ideen å tilsette Gamalost. Vikafjell, heter ølet.
Hvorfor ikke? Man lager jo Baconøl, Algaeøl, osv...
Jeg fant ut at den eneste som prøvde før meg tilsatt Gamalostbiter rett i flaskene ved tapping.
Det ble gjort:
- Standart kølsch base, Pilsner "und" Vienna malts, Hallertauer, Kølschgjær.
- Tørrhumlet med litt Cascade
- Grillet / roasted Gamalost hivet oppi øle etter 2 uker, i 2 uker (second fermentation)
Det gikk veldig fint. Ingen tegn av infisering men i løpet av de 3 siste dagene ble jeg infisert, tipper Brett...
Dette er en 3L boks som jeg brukte for å teste oppskriften. Jeg ville presentere den til BØ konkurransen, men men...
Jeg har tappet den uansett, og etter 2 uker i flasker var det ikke noe åpenbart at den var infisert.
Derimot
- det var alt for mye Gamalost oppi den, som ga en ektrem sterk espresso / lakrissmak.
- ikke mye bobler. Neste batch får mer tid til å utvikle seg.
- Interessant smak som kan definitivt jobbes med og være en vinner.
- Ølet ble helt brunt, derfor navnet "Cascadian Dark Kølsch"
Problem:
- Var det virkelig infisert? Eller kan det være fett som kom ut fra Gamalosten?
- Alt utstyr var sanitisert, men hvem vet...
- Osten ble frosset og deretter grillet.
Spørsmål:
1) Har lagt en ny batch med Kølsch som når snart 3 uker i first fermentation. Hva skulle jeg gjøre mon tro? Forslag?
2) Tenker å prøve en tredje batch og rett og slett tilsette osten rett etter koking.
3) Med tanken at osten tok med seg Brett, Lacto eller noe annet, hvordan unngå dette?
4) Hva med å la den kose seg med brett i flere måneder?
På forhånd takk for forslag
Jeg har laget en "Cascadian Dark Kølsch" med den gale ideen å tilsette Gamalost. Vikafjell, heter ølet.
Hvorfor ikke? Man lager jo Baconøl, Algaeøl, osv...
Jeg fant ut at den eneste som prøvde før meg tilsatt Gamalostbiter rett i flaskene ved tapping.
Det ble gjort:
- Standart kølsch base, Pilsner "und" Vienna malts, Hallertauer, Kølschgjær.
- Tørrhumlet med litt Cascade
- Grillet / roasted Gamalost hivet oppi øle etter 2 uker, i 2 uker (second fermentation)
Det gikk veldig fint. Ingen tegn av infisering men i løpet av de 3 siste dagene ble jeg infisert, tipper Brett...
Dette er en 3L boks som jeg brukte for å teste oppskriften. Jeg ville presentere den til BØ konkurransen, men men...
Jeg har tappet den uansett, og etter 2 uker i flasker var det ikke noe åpenbart at den var infisert.
Derimot
- det var alt for mye Gamalost oppi den, som ga en ektrem sterk espresso / lakrissmak.
- ikke mye bobler. Neste batch får mer tid til å utvikle seg.
- Interessant smak som kan definitivt jobbes med og være en vinner.
- Ølet ble helt brunt, derfor navnet "Cascadian Dark Kølsch"
Problem:
- Var det virkelig infisert? Eller kan det være fett som kom ut fra Gamalosten?
- Alt utstyr var sanitisert, men hvem vet...
- Osten ble frosset og deretter grillet.
Spørsmål:
1) Har lagt en ny batch med Kølsch som når snart 3 uker i first fermentation. Hva skulle jeg gjøre mon tro? Forslag?
2) Tenker å prøve en tredje batch og rett og slett tilsette osten rett etter koking.
3) Med tanken at osten tok med seg Brett, Lacto eller noe annet, hvordan unngå dette?
4) Hva med å la den kose seg med brett i flere måneder?
På forhånd takk for forslag