1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hvordan brygger du med beer brew 30?

En tråd i 'Beer Brew' startet av VegardS, 24 Sep 2012.

 1. Gerhardsen

  Gerhardsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ok, skal se, Er j*vla sur nå...
  Noe anbefaling i tilfelle eg får ikke det av selger eller av ølbrygging?
   
 2. RETBergen

  RETBergen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  jo olbrygging.no må selge eller gi deg en. Du får jo ikke kok, det er ikke normalt eller brukbart. Mange som kjøper nye BB30 har hatt samme problem og bytter termostat.
   
 3. Newman

  Newman
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Østfold
  Termostaten min er lik. Jeg må vri den relativt "hardt" mot 100 grader. Da holder den seg på kok. Hvis ikke detter den tilbake på grønn etter litt. Fra Kina vettø.
   
 4. Kim O.J.

  Kim O.J.
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Snarøya
  Du har versjon 3 med effektregulator? Har du prøvd å ikke ha full effekt på varmeelementet? Vet at noen setter den ned rett før kok. Selv har jeg versjon 2 og slår av det ene varmeelementet rett før kok.
  Jeg setter en gaffel mellom maltrøret og ringen så blir det lufting der og ikke noe gris.

  Sendt fra min HTC One
   
 5. Gerhardsen

  Gerhardsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

 6. mcshane

  mcshane
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg har opplevd dette et par ganger, men jeg fant til slutt ut av at dette kan skje dersom man søler litt mye nedi ringen når man lofter opp karet, og klissete vørter tetter det lille luftehullet i ringen. Jeg har løst dette med å ha en bit kjøkkenpapir klar til å suge opp det som evt legger seg over dette hullet, evt helle en skvett vann over for å skylle vekk det verste.
   
 7. Edvard Eidhammer Sørensen

  Edvard Eidhammer Sørensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
  110 grader og 60 effektivitet. Holder jevnt bra kok, justerer bare effektiviteten gjennom kokingen. Prøver i utgangspunktet å kjøre samme prinsipp under mesk.
   
 8. Staro

  Staro
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Torshov, Oslo
  Kokingen gjør jeg som flere her, 120 på termostat og justerer effekten.

  Jeg sliter med å få en OG åpner enn 65 i min bb30. Hvor mye malt/vann mesker dere med og hvor mye skyller dere med for å oppnå høyere OG. Jeg ønsker innen tilsette DME eller annet for å få opp OG.

  Jeg lurer på om jeg snart må prøve dobbeltmesking.
   
 9. Torje

  Torje
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jeg liker å ha liggende en meskepose (BIAB) slik at jeg kan ta ut maltrøret om nødvendig. Da kan jeg ha mye mer malt i kjelen (du kan komme i overkant av 10 kg og meske inn med 2L/kg.). Hvis det skulle by på problemer å trekke posen ut (når åpningen er noe smalere enn selve diameteren på kjelen) går det an å fjerne litt malt med f.eks et dørslag og "spare" på dette i et åpent 30L gjærkar. Viktig for meg er å sirkulere godt under mesking og utskylling. Dette gjør jeg ganske enkelt med mørtelvisp og termos. For øvrig lurer jeg på hvorfor de har laget den så tynn og høy. Vet at det er mange som sliter med temperaturkontroll på dette apparatet. Jeg hadde aldri dette problemet når jeg brygget i hyttekjele - den hadde en form hvor diameter og høyde var tilnærmet lik, og dermed blir varmetapet mye mindre. Om en bruker formelen for volum av sylinder (pi*r^2*h) og setter lik totalvolum av kjelen finner en fort at en mer temperatureffektiv form på denne kjelen ville gi en diamter/høyde på 34,3cm. Da ville temperaturkontroll vært mye enklere for oss som ikke har sirkulasjonspumpe. Men jeg antar at det kanskje har med størrelsen på varmeelementet å gjøre - kanskje også problematikk med tanke på plasseringen av kranen, selv om dette også kunne løses med å bygge en liten "base".
   

Del denne siden