Akkurat.. Har desverre ikkje dette på min kjøler, det gjør dette litt meir komplisert enn det kunne ha vore.. Hadde GF'en i det minste hatt tappekran i bunn, så hadde eg kunne ha tatt tempen der, men nå er det jo litt håplaust heile greia.. Utrolig at dei ikkje har forutsett denne problemstillinga her når dei utvikla ein slik forholdsvis hi.tec brygger som desse er.. Geniale på sin måte.. Følgde denne kjøleren din med på kjøpet, eller er det ekstrautstyr?Tempføleren går inn i en metallhylse. Hylsa er sveisa fast og tett.
Det er ekstrautstyr.Akkurat.. Har desverre ikkje dette på min kjøler, det gjør dette litt meir komplisert enn det kunne ha vore.. Hadde GF'en i det minste hatt tappekran i bunn, så hadde eg kunne ha tatt tempen der, men nå er det jo litt håplaust heile greia.. Utrolig at dei ikkje har forutsett denne problemstillinga her når dei utvikla ein slik forholdsvis hi.tec brygger som desse er.. Geniale på sin måte.. Følgde denne kjøleren din med på kjøpet, eller er det ekstrautstyr?
Takk for svar! Ja, dette var litt andre problemstillingar enn eg var forberedt på.. Har hageslange på 25 meter til uttak på husveggen, så må nok få til en strupekran nære "bryggestova" i garasja, så blir det litt enklare samt ei slik "vorte" til kjøleren.. Takk for gode tips!Det er ekstrautstyr.
Grainfather Wortometer - Strømmen Hjemmebrygg AS
Wortometer til Grainfather G30. (Obs - passer ikke til G40 og G70)www.homebrew.no
Jeg kjøler ned til 75 grader, dette går raskt med å røre med en desinfisert rørespade. Lar bunnfelle noen minutter. Da kan jeg tappe forholdvis raskt. F.eks med halv åpning på kranen. Tapper et par liter slik at temperaturen har stabilisert seg. Så fyller jeg glasset til hydrometeret og måler temperaturen der. Justerer kran utfra behov om lavere eller høyere temperatur.
Og hva med kaffekoppene og praten med en bryggekamerat?...Få isolasjonskappe på grainfather. Det korter tiden for hver tempratur heving.
Jeg skyller motsteømskjøleren "begge veier" etter bruk, men bruker vanligvis ikke vaskemidler hverken på kjøler eller kokemaskin. Jeg kjører den med kokende vørt 5 minutter før slutt på koken. Det pleier å holde.
Forøvrig skjønner jeg ikke helt spørsmålet. Er det ikke fint å være i bryggeriet?[emoji854] En gang spurte jeg hvorfor folk kvernet maltet selv. Det ærligste svaret var "for da får jeg være lenger i bryggeriet"[emoji847]
Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
Nemlig. Jeg kan fint korte ned bryggedagen til 2-3 timer, men da blir det mer mas enn glede. Som pensjonist har jeg dessuten god tid, og ser ingen grunn til å gjøre den om til dårlig tid.Og hva med kaffekoppene og praten med en bryggekamerat?...
Du kan vel justere temperaturen med hastigheten på vørteren ut også. Kanskje det er enklere?Takk for svar! Ja, dette var litt andre problemstillingar enn eg var forberedt på.. Har hageslange på 25 meter til uttak på husveggen, så må nok få til en strupekran nære "bryggestova" i garasja, så blir det litt enklare samt ei slik "vorte" til kjøleren.. Takk for gode tips!
Alternativt, kan også et BLICHMANN THRUMOMETER 1/2" / termometer benyttes. https://brewshop.no/produkt/utstyr/...CH3agavuQu49O9MTachKhwXd_BqHDgPxoCYRQQAvD_BwEAkkurat.. Har desverre ikkje dette på min kjøler, det gjør dette litt meir komplisert enn det kunne ha vore.. Hadde GF'en i det minste hatt tappekran i bunn, så hadde eg kunne ha tatt tempen der, men nå er det jo litt håplaust heile greia.. Utrolig at dei ikkje har forutsett denne problemstillinga her når dei utvikla ein slik forholdsvis hi.tec brygger som desse er.. Geniale på sin måte.. Følgde denne kjøleren din med på kjøpet, eller er det ekstrautstyr?
Det kan det, men det er mindre nøyaktig og dyrere. Jeg hadde aldri giddet å bruke den løsningen.Alternativt, kan også et BLICHMANN THRUMOMETER 1/2" / termometer benyttes. https://brewshop.no/produkt/utstyr/...CH3agavuQu49O9MTachKhwXd_BqHDgPxoCYRQQAvD_BwE
Ja, absolutt! Men viktigst av alt på desse må en gjøre det mulig å ta ei enkel kontroll av tempen på vørter ut, og det er det ikkje lagt opp til på GF'en her.. Så eg er også opptatt av ikkje å ha altfor masse dyrt ekstrautstyr.. Meir å vaske, meir å ødelegge, meir å kjøpe nytt.. Er trass alt sunnmøring, så dette er viktig..Du kan vel justere temperaturen med hastigheten på vørteren ut også. Kanskje det er enklere?
Enig med deg her..Det kan det, men det er mindre nøyaktig og dyrere. Jeg hadde aldri giddet å bruke den løsningen.
Om du har BLICHMANN THRUMOMETER eller noe annet påkoblet på slangen ut, blir det ikke mer å gjøre rent. Dessuten kan du få et BLICHMANN THRUMOMETER billig av meg. Den har hele grader, men det holder før gjæring. Du bør vel ligge 1 - 2 grader under fermenteringstemperaturen før du pitcher uansett.Ja, absolutt! Men viktigst av alt på desse må en gjøre det mulig å ta ei enkel kontroll av tempen på vørter ut, og det er det ikkje lagt opp til på GF'en her.. Så eg er også opptatt av ikkje å ha altfor masse dyrt ekstrautstyr.. Meir å vaske, meir å ødelegge, meir å kjøpe nytt.. Er trass alt sunnmøring, så dette er viktig..
Takk for tilbudet! Har nå bestilt dette wortmeteret og får prøve det først, og må også få meg en meir "lokal strupeventil" til hageslangen. Takk for gode svar og anbefalinger!Om du har BLICHMANN THRUMOMETER eller noe annet påkoblet på slangen ut, blir det ikke mer å gjøre rent. Dessuten kan du få et BLICHMANN THRUMOMETER billig av meg. Den har hele grader, men det holder før gjæring. Du bør vel ligge 1 - 2 grader under fermenteringstemperaturen før du pitcher uansett.