Håper jeg ikke spammer forumet for mye, men jeg skal ikke poste hver dag. I mitt første forsøk på AG benyttet jeg en motstrømskjøler som bare tettet seg og medførte slanger på kryss og tvers på kjøkkenet. Jeg har en følelse av denne nå i tillegg må suppleres med en pumpe for å for å fungere tilfredstillende. Jeg lurer på om jeg ikke kan klare meg med et langt enklere system.
Jeg tenker å benytte meg av to plastspann til næringsmidler hvorav det ene skal være gjæringskaret. Ideen er å tappe varm vørter over i gjæringskaret , og så sette det opp i det andre karet i vasken med ca 15 klaring til bunnen på det ytterste karet. Jeg fører så kaldt rennende vann inn i det ytterste karet og lar det renne over i vasken. Vørteren røres underveis for å sikre varmeoverføring til det kalde vannet. Jeg ser for meg at det burde være mulig å kjøle 20 liter vørter fra 100 til 25 grader på 30-40 minutter på denne måten..
Jeg tenker å benytte meg av to plastspann til næringsmidler hvorav det ene skal være gjæringskaret. Ideen er å tappe varm vørter over i gjæringskaret , og så sette det opp i det andre karet i vasken med ca 15 klaring til bunnen på det ytterste karet. Jeg fører så kaldt rennende vann inn i det ytterste karet og lar det renne over i vasken. Vørteren røres underveis for å sikre varmeoverføring til det kalde vannet. Jeg ser for meg at det burde være mulig å kjøle 20 liter vørter fra 100 til 25 grader på 30-40 minutter på denne måten..