Indian Black Ale

I går var det på tide med nytt brygg. Etter en blemme tidligere i sommer der en IPA ble altfor mørk, men altfor god så tenkte jeg å lage noe nytt i samme gate.

Malt:

4 kg Weyermann Maibock Ekstrakt
1,5 kg Coopers Dark Ekstrakt
500 gr sukker

Humle:

60 min
50 gr Admiral 15,3 % alpha
10 gr Styrings gold 4,3 % alpha

30 min
10 gr Admiral 15,3 % alpha
10 gr Styrings gold 15,3 % alpha
20 gr Saaz 2,92 % alpha

15 min
10 gr Admiral 15,3 % alpha
10 gr Styrings gold 4,3 % alpha

1 min
20 gr Admiral 15,3% alpha
20 gr Styrings gold 4,3% alpha

Tørrhumle
50 gr Styrings gold 4,3% alpha
10 gr Admiral 15,3 % alpha
20 gr Saaz 2,92 % alpha

Gjær:

2 X 11 gr Danstar Nottingham tørrgjær rehydrert i vann

Pitchet 19/9-11.
Tørrhumlet fra 23/9-11.

OG: 1.068
FG: ?
 
I går tok jeg en hydrometertest og brygget hadde sneket seg ned til 1.018 på under to døgn.. Har aldri sett en så eksplosiv gjæring før. Morgenen etter pitching var det skum ut av gjærlås og vørter på lokket av gjæringsdunken. Senere på kvelden hadde lokket hoppet av og det lå humlegrøt langs gulvet. Deilig lukt på kjøkkenet!

I den forbindelse, kan det være på tide å hive i tørrhumlen allerede? Det er tilnærmet 0 aktivitet i gjærlåsen nå, snart 3 døgn etter pitching.
 
FG: 1.012

Ølet ble tappet i dag, den 28.09.11. Karbonert med 1 sukkerbit pr. 0,33 flaske og 2 pr 0,5 flaske. Totalt 58 småflasker og 6 halvlitere. Håper dette blir en bra koseøl for høsten. Med litt ekstra sukker i 0,5 flaskene kan jeg prøve ut disse litt før 0,33'erne er klare.
 
Gjorde du noe med sukkerbitene før du tilsatte dem? Kan være litt iffy å kun tilsette sukkerbiter rett i flaskene.
 
Ny pakke hver gang..? Har gjort det 2 ganger før uten problemer. Ellers sørger jeg for rene hender og krysser fingrene.
 
Tilbake
Topp