ThomasRS skrev:Men de populære gjærsortene vi bruker hele tiden, er de sanket for lengesiden og holdt i livet liksom?
Bjarte H skrev:Hei,
vet noen hvor høy temperatur jeg må opp i, og over hvilken tid, for å ta knekken på villgjær?
Egil B. skrev:Jeg forstår det slik at du siler av malten og lar vørteren renne ned i gjæringskaret.
Etterpå tømmer du vørteren over i kokekjelen.
Så skal du til slutt bruke gjæringskaret til å gjære i etter at det er kokt.
Stemmer det?
I så fall ville jeg ha vasket gjæringskaret og desinfisert det mens vørteren koker.
fyll karet med vann stikk lokket nedi og gi det et par korker med klor.
La stå og skyll etterpå.
Egil B.
oeng skrev:Bjarte H skrev:Hei,
vet noen hvor høy temperatur jeg må opp i, og over hvilken tid, for å ta knekken på villgjær?
Fritt etter hukommelsen trenger man 84 grader i minimum 15 sekunder for å pasteurisere (eple) juice og saft etter næringsmiddeltilsynets regler.