Har massevis av amerikansk humle fra sist høst liggende, så tenkte å bruke opp litt på en Imperial/Dobbel IPA! Noen som har noen tanker om denne oppskrifta?
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1087
FG:
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 20 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 102 IBU
BU/GU: 1.17
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 8000 grammes
Crystal Malt 135 200 grammes
Cara Pils 37 EBC 200 grammes
Flaked Oats 100 grammes
Mash schedule: 65 90 min.
Hops
Columbus 15.2% alpha 30 grammes 60 minutes
Cluster 9% alpha 50 grammes 30 minutes
Chinook 12.4% alpha 60 grammes 15 minutes
Cascade 5.5% alpha 60 grammes 10 minutes
Blanding 10% alpha 80 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Fermented at 20 degrees C for 30 days.
Comments:
Humle 5 min: Cascade, Chinook, Cluster og columbus 20 g av hver
Humle 1 min: samme
Tørrhumling: samme?
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1087
FG:
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 20 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 102 IBU
BU/GU: 1.17
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 8000 grammes
Crystal Malt 135 200 grammes
Cara Pils 37 EBC 200 grammes
Flaked Oats 100 grammes
Mash schedule: 65 90 min.
Hops
Columbus 15.2% alpha 30 grammes 60 minutes
Cluster 9% alpha 50 grammes 30 minutes
Chinook 12.4% alpha 60 grammes 15 minutes
Cascade 5.5% alpha 60 grammes 10 minutes
Blanding 10% alpha 80 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: 1272 American Ale II
Fermented at 20 degrees C for 30 days.
Comments:
Humle 5 min: Cascade, Chinook, Cluster og columbus 20 g av hver
Humle 1 min: samme
Tørrhumling: samme?