Finn Berger
Moderator
Hallo, tyskerne er ikke det spor bedre, tysk for Milano? Mailand.... Irish Red'en min, som altså på keltisk eller gaelisk heter ettersom jeg kan forstå "~¤%#*§#¤", er en hissig små tøs, den har gjæret ned fra 1.062 (litt for høyt) til 1.015 på 4 dager, er det mulig, så raskt har det ikke gått før, her mås det frem med blandevann for noe sånt som Imperial Irish Red finnes vel ikke.... Style guiden til Beersmith sier 1.036 - 1.046 mens BJCP og Zainasheff/Palmers "Brewing Classic Styles! sier 1.044 - 1.060, de er jo nærmest ikke i samme solsystem? Må være en bug i Beersmith...... Når det gjelder språk så holder jeg en knapp på baskisk, hvis det dør ut er vi en stor forunderlighet fattigere.....
Nå lå jo Mailand i sin tid i området til Det Hellige Romerske Riket av den Tyske Nasjon.
Brad Smith er enig med BJCP her http://beersmith.com/blog/2011/08/24/irish-red-ale-recipes/
så det er nok en trykkfeil, som du sier. Ellers skriver han vel egentlig om de lysere variantene av Irish Red der. O'Hara's har veldig mye mer smak enn Smithwicks/Kilkenny/Murphy's.
Denne artikkelen - som snart er 10 år gammel - snakker om Irish Red sånn som O'Hara's brygger den (og sånn som jeg prøver å få den): http://irishcraftbeer.blogspot.com/2009/12/reinventing-irish-red-ale.html
Og forfatteren der er helt enig med deg. Imperial Irish Red Ale finnes ikke. Irish Red skal være et øl du kan drikke en del av og fremdeles kunne uttale "høyesterettsjustitiarius" uten problemer.
Sist redigert: