Juleøl.

Hei Gutta.
Etter hyggelig besøk av Jon og Knut-Erik i går, bråbestemte jeg meg for å gå i gang
med årets juleøl. Varer er innkjøpt, så det blir vel brygging søndag.
Regner med å brygge 50 liter, så har vi litt til julebordet vårt.
Det virker som mange av NRBL's medlemmer driver med brygging om dagen.
Denne juleølen er etter Jon sin resept, så det bør bli bra.
God helg alle sammen. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
 
Har kost meg i bryggeriet i dag. Alt går på skinner, men 15kg. malt er på grensen av
hva bryggeriet tåler, meskekaret ble fylt til randen, men det gikk greit.
Humle er tilsatt, så nå skal det koke ferdig og settes til gjæring.
 
Tidlig oppe du, snart ferdig med å koke alt ;D ;D  Dette går bra, gleder meg til prøvesmaking.
 
Hei Jon.
Ja, tidlig oppe, da har jeg hele dagen på meg, og slipper å stresse.
Dette ser ut til å gå kjempebra, og nå får den jo tid til å lagre seg frem til jul.
Blir spennende å se hva OG'n blir, legger den ut til dere når jeg er ferdig.
John, det er Jon's juleøloppskrift. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
 
God brygging!

Skal fate en IPA og en Stout som har stått nesten en uke på overtid. Prioriterte en tur til Kreta.

Skal også teste en Weiss som har stått snart 2 uker. Ikke værst å få nesten 40 liter på Speidel 20. Skal bli spennende å smake for å se hvordan det har gått.
 
Ikke ølmessig. Trist, mye import fra de store og et par greske som etterligner annet kjønnsløst. Fant kun et Kretisk som har ølsmak, levert på flipptoppflasker.

Mye vin de siste dagene  :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
 
Julebrygget kom ut med OG 62, det er jeg meget fornøyd med, nå er vørta i gjæringskaret, så nå går det sin gang. >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
 
Tilbake
Topp