N
Noget Undergjæret
Kom over dette innlegget fra Gahr også som er relevant for diskusjonen, altså preferanse mot mere klorid, men igjen, dette er personlig smak og behag. Prøv selv
https://forum.norbrygg.no/threads/mesking-manuell-sirkulering-og-bitterstoffer.25693/#post-262318
Og dette
https://forum.norbrygg.no/threads/lervig-lucky-jack.6970/page-3#post-144288
De som tviholder på at det må kalsiumsulfat til for at en APA skal smake godt kan jo sjekke om de liker Lucky Jack fra Lervig. Det gjør jeg
5.2 stabilizer er bortkastede penger med normalt bløtt norsk vann etter det jeg har skjønt, har ikke prøvd selv.
Jeg justerer med mineraler og ev. nøytral syre for optimal pH og kalsium nivå i mesk.
Ønsker jeg mere mineraler for smak enn det som behøves over, tilsettes disse i kok.
Skyllevann justeres i pH til 5.5 dersom jeg skyller kontinuerlig, partiskyller jeg så finner jeg det unødvendig da siste skylling uansett ligger på rundt pH 5.5-5.6.
https://forum.norbrygg.no/threads/mesking-manuell-sirkulering-og-bitterstoffer.25693/#post-262318
Og dette
https://forum.norbrygg.no/threads/lervig-lucky-jack.6970/page-3#post-144288
De som tviholder på at det må kalsiumsulfat til for at en APA skal smake godt kan jo sjekke om de liker Lucky Jack fra Lervig. Det gjør jeg
5.2 stabilizer er bortkastede penger med normalt bløtt norsk vann etter det jeg har skjønt, har ikke prøvd selv.
Jeg justerer med mineraler og ev. nøytral syre for optimal pH og kalsium nivå i mesk.
Ønsker jeg mere mineraler for smak enn det som behøves over, tilsettes disse i kok.
Skyllevann justeres i pH til 5.5 dersom jeg skyller kontinuerlig, partiskyller jeg så finner jeg det unødvendig da siste skylling uansett ligger på rundt pH 5.5-5.6.
Sist redigert: