De er småvanskelige å oppdrive, men Gulating Ølutsalg har kanskje noe. Mange er nemelig i butikkstyrke. Ellers har du fått to gode tips.Har egentlig -veldig- lite erfaring med bitter. Noen tips til gode referanseøl på polet for å utforske denne kategorien mer?
Jeg drakk tilfeldigvis den i går, og merket meg at det var et betydelig preg av diacetyl der som gjør at jeg nok ikke kommer til å kjøpe den igjen med det første (på boks på dagligvarebutikken).Se også etter Fullers London Pride på 4,2%, selv om eg ikkje er noe kjempefan av den, så er den en standard.
Mange som mener det. Forsåvidt enig. Er litt ambivalent til den. Synes ESB'en også har for mye. Men, den er da en standard, derfor anbefalingen.Jeg drakk tilfeldigvis den i går, og merket meg at det var et betydelig preg av diacetyl der som gjør at jeg nok ikke kommer til å kjøpe den igjen med det første (på boks på dagligvarebutikken).
Absolutt - jeg ble bare trigget til å dele min egen vurdering av et av ølene siden jeg nettopp hadde smakt det.Mange som mener det. Forsåvidt enig. Er litt ambivalent til den. Synes ESB'en også har for mye. Men, den er da en standard, derfor anbefalingen.
Du harr vel både rett og feil. Ser du på definisjonene, så skal en bitter ikke være et lyst øl. Ser du på virkeligheta, derimot, ser det antakelig litt annerledes ut.Har jeg misforstått når jeg har trodd at bitter skal ha en andel krystallmalt for å være typeriktig?
Grunnen til at jeg spør er Batham Best Bitter som er Englands høyest rangerte bitter på Untappd.
Det er noen oppskrifter som ligger ute. Denne har kun Maris Otter.
Kildene virker forholdsvis kredible, men referer til Graham Wheeler.
AG#02 - Batham Best Bitter
Well I've brewed two Dark Ales and a Stout from kits and my first AG would have to be classed as a strong red ale, so it's time to go for something paler, starting this weekend. Graham Wheeler's latest book gives a Batham's Best Bitter clone recipe, so there really is no choice in the matter...www.thehomebrewforum.co.uk
Bathams Best Bitter Style Recipe Kit | Worcester Hop Shop
A recipe pack containing all the ingredients to make a clone, all grain version of Bathams best Bitter.A pale yellow, fruity, sweetish Bitter with a dry, hoppy finish. A good, light, refreshing beer This recipe is based on the latest edition of Graham Wheeler's book, "Brew your own British...www.worcesterhopshop.co.uk
Kommet i gang med Operasjon Bitter?Min plan er å brygge en med disse tre malt typene:
Maris Otter Pale (88%)
Crystal 45L (6%)
Crystal 70L (6%)
EKG, Fuggle eller lignende UK humler. Denne ryker på flasker men det blir på "murere" siden som nevnt over disse holder seg ikke så lenge. Hadde samme erfaring med en Irsk dry stout. Best fersk så det er bare å brygge små batcher.
Nei, som vanlig bak skjema for det var noen (Kölsch-stil) som snek seg forran i køen. Noe må man ha å skylde på.Kommet i gang med Operasjon Bitter?
Det er den forbaskede jobben og begrensning til kun to tempraturstyrte produksjonslinjer som ødelegger for meg. Kanskje Norbrygg kan fronte krav om fri med lønn for å brygge? På lik linje med sykt barn? Jeg mener, syke barn blir tross alt som regel friske igjen, men et sykt øl er ødelagt for alltid!Nei, som vanlig bak skjema for det var noen (Kölsch-stil) som snek seg forran i køen. Noe må man ha å skylde på.
Karboneringsgjærene til Lallemand og Fermentis?Har noen en godngjær som fungerer til flaskimg av bitter og best bitter? Jeg har prøvd wlp002 og 007. Synes de fungerer fint på fat, men på flaske med sukkerkarbonering synes ikke resultatet blir bra. Noen som har noe bedre til flaske?
Men så lengde det er opprinnelig gjær igjen så vil vel den også kaste seg over det ny sukkeret. Og da er jeg vel line langt.Karboneringsgjærene til Lallemand og Fermentis?
Jeg mener å ha lest at disse karboneringsgjærene er såkalte "killer yeasts", dvs. at de tar livet av og/eller utkonkurrerer den opprinnelige gjæren.Men så lengde det er opprinnelig gjær igjen så vil vel den også kaste seg over det ny sukkeret. Og da er jeg vel line langt.
Men så lengde det er opprinnelig gjær igjen så vil vel den også kaste seg over det ny sukkeret. Og da er jeg vel line langt.
Det er bare den til Lallemand som er en killer. Men som alternativ til Fuller's gjær - som f.eks. 002 - vil det ikke spille noen rolle. 002 eter ikke maltotriose, så det skulle ikke være noe poeng i å ta livet av den.Jeg mener å ha lest at disse karboneringsgjærene er såkalte "killer yeasts", dvs. at de tar livet av og/eller utkonkurrerer den opprinnelige gjæren.
Maltosen er noknspist opp, men når den får sukker til å karbonere med, så smaker det puke med både 002 og 007 synes jeg. Å putte opp i en killer kan kanskje gjøre en forskjell.Det er bare den til Lallemand som er en killer. Men som alternativ til Fuller's gjær - som f.eks. 002 - vil det ikke spille noen rolle. 002 eter ikke maltotriose, så det skulle ikke være noe poeng i å ta livet av den.
Forøvrig spiller det overhodet ingen rolle dersom du karbonerer med sukker, og vi går ut fra at ølet er skikkelig utgjæret. Det jo blir spist opp til siste molekyl uansett hva slags gjær du bruker, så lenge den er villig til å gå på jobb. Det er vel det som kan være problemet med gjærtyper som flokkulerer så heftig som 002 gjør. (Jeg har aldri brukt 007, så jeg skal ikke ha noen mening om den.)
Jeg har aldri prøvd disse karboneringsgjærene, men det hadde nok ikke vært så dumt i et par øl med Fuller's-gjæren.
OK, jeg bruker ikke sukker, så det der var nytt for meg. Da er det gjæren til Lallemand du skal gå for.Maltosen er noknspist opp, men når den får sukker til å karbonere med, så smaker det puke med både 002 og 007 synes jeg. Å putte opp i en killer kan kanskje gjøre en forskjell.
En bitter planlegges og jeg roter i gamle tråderDu harr vel både rett og feil. Ser du på definisjonene, så skal en bitter ikke være et lyst øl. Ser du på virkeligheta, derimot, ser det antakelig litt annerledes ut.
Når det er sagt; jeg har ikke sett ei oppskrift på en best bitter som ikke har krystallmalt.
Noen som har prøvd å brygge noe lignende som Boddingtons Bitter?
Jeg syntes den var god, og drakk mye av den på pub da jeg studerte 3 år i Leeds 1994-97