1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Karbonering boksøl

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av TorfinnS, 18 Jan 2018.

  1. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    hvordan gjøres det med boksøl og karbonering? Er det samme som ved flasking? Eller er det mottrykksfylling som gjelder? Jeg tenker her både hjemmebrygg og mikrobryggerier som går over fra flaske til boks.
     
  2. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Fylles vel ferdig karbonert med BeerGunn el. tilsvarende og "cap on foam"?
     
  3. peram

    peram
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
  4. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Beergun er vel foreløpig standardutstyr. Venter spent på den første som kommer opp med en god patent på mottrykksfyller. Har et adapter til print (i transparent resin) nå til min Mileco-fyller. Siden bokser ikke er gjennomsiktige, må nesten adapteret være det. Ellers vil naturlig karbonering selvsagt fungere. En boks tåler 6 bar.
     
    TorfinnS liker dette.
  5. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Hva gjør de proffe? Nøgne ø, ægir osv? De hadde jo tidligere flaskekarbonert øl. Har de fortsatt med det?
     
  6. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Usikker på Ægir, men Nøgne tapper alle øl på både boks og flaske. Tekniske detaljer rundt prosessen vet jeg ikke noe om.
     
  7. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nøgne Ø har sluttet med naturlig karbonering. Det skjedde vel omtrent når de ble kjøpt opp om jeg ikke husker helt feil... Ægir var tidligere kriminelle på sedimenter på flaske, nå om dagen virker det som at ølet deres er sentrifugert da det er en minimal mengde sediment, mistenker at de kjører kunstig karbonering også. Det er forsåvidt helt greit. Fint og kunne helle hele boksen uten å få med seg en halv gjærkake.
     
    #7 jab, 20 Jan 2018
    Sist redigert: 21 Jan 2018

Del denne siden