Hei der ute. Jeg er ny på forumet og relativt uerfaren som ølbrygger. Har, med godt resultat, brygget en Amerikansk IPA og en Weissbeer. Nå har jeg for litt over en uke siden satt 22 liter Bayer/Dunkel til modning i kjøleskap.
Men, jeg var bare passe fornøyd med karboneringen. Til tross for nesten 7 gr sukker pr liter øl ble den noe tam. Den skummer ja, men ikke så mye som ønskelig. Ølet stod til karbonering i 9 dager, men 6 av dagene var nok temperaturen nede i 16 til 17 grader.
Spørsmål: Kan jeg nå ta flaskene ut av modningen i kjøleskapet og sette de i romtemperatur og på den måten sparke igang litt mer karbonering? Og deretter sette de tilbake på kjøla?
Men, jeg var bare passe fornøyd med karboneringen. Til tross for nesten 7 gr sukker pr liter øl ble den noe tam. Den skummer ja, men ikke så mye som ønskelig. Ølet stod til karbonering i 9 dager, men 6 av dagene var nok temperaturen nede i 16 til 17 grader.
Spørsmål: Kan jeg nå ta flaskene ut av modningen i kjøleskapet og sette de i romtemperatur og på den måten sparke igang litt mer karbonering? Og deretter sette de tilbake på kjøla?
Sist redigert: