Jeg har satt en Muntons Smugglers Ale og har noen spørsmål rundt dette. Gjæringsprosessen gikk bra med en OG på 1052 og en FG på 1014.
Ølet ble flasket i 0,33 flakser og tilsatt et karboneringsdrops. Satte flaskene i et rom som holdt rundt 24 grader for karbonering. Var bortreist i en uke slik at jeg ikke kunne følge med temperaturen på rommet. Så på termometeret at minimum temperaturen hadde vært nede i 15 grader i løpet av uken jeg var borte. Har kjørt opp tempen i rommet den siste uken til rundt 25-26.
Det er nå blitt litt kullsyre i flaskene men kun et lite puff når jeg åpner flaskene og ikke nok kullsyre etter min smak.
Hvor lenge kan jeg la ølet stå i slike temperaturer og håpe på mer kullsyre eller må jeg bare erkjenne at det ikke blir mere futt i flaskene?
Ølet ble flasket i 0,33 flakser og tilsatt et karboneringsdrops. Satte flaskene i et rom som holdt rundt 24 grader for karbonering. Var bortreist i en uke slik at jeg ikke kunne følge med temperaturen på rommet. Så på termometeret at minimum temperaturen hadde vært nede i 15 grader i løpet av uken jeg var borte. Har kjørt opp tempen i rommet den siste uken til rundt 25-26.
Det er nå blitt litt kullsyre i flaskene men kun et lite puff når jeg åpner flaskene og ikke nok kullsyre etter min smak.
Hvor lenge kan jeg la ølet stå i slike temperaturer og håpe på mer kullsyre eller må jeg bare erkjenne at det ikke blir mere futt i flaskene?