Hei, jeg har søkt gjennom forumet her og andre steder men finner ikke helt svaret på spørsmålet jeg har. Så jeg beklager om dette allerede er besvart.
Jeg skal for første gang karbonere en batch på fat, dette er en Amber Ale.
Ifølge oppskriften skal den karboneres på romtemperatur i 2 uker først, før den lagres kaldt. Nå er jeg usikker på om denne karboneringstempen kun er for flaske eller om den også gjelder for fat?
Jeg har lest flere plasser at den skal karboneres på samme temperatur som den skal serveres.
Så spørsmålet er:
Skal jeg følge bruksanvisning? Eller skal den karboneres kaldt?
Og er det forskjell i lagringstid og karboneringstid på fat vs flaske?
Jeg skal for første gang karbonere en batch på fat, dette er en Amber Ale.
Ifølge oppskriften skal den karboneres på romtemperatur i 2 uker først, før den lagres kaldt. Nå er jeg usikker på om denne karboneringstempen kun er for flaske eller om den også gjelder for fat?
Jeg har lest flere plasser at den skal karboneres på samme temperatur som den skal serveres.
Så spørsmålet er:
Skal jeg følge bruksanvisning? Eller skal den karboneres kaldt?
Og er det forskjell i lagringstid og karboneringstid på fat vs flaske?