I går flasket jeg min IPA og den hadde gjæret fantastisk. FG ble mål til 1.011 og OG ble målt til 1.066 før gjæring, men nok om det. Nå står flaskene til karbonering og det er denne prosessen jeg er litt usikker rundt.
Det ble tilsatt omlag 6g sukker pr. liter vørteret. Nå er flaskene plassert på baderommet, som holder en temperatur rundt 24-26 grader. Tidligere har jeg bare latt falaskene stå i romtemperatur rundt 21-23 grader, men tenke å sette de noe varmere denne gangen. Tidligere har flaskene stått i to uker før de har blitt satt i kjøleskap. Denne gangen har jeg også tappet litt øl på en plastflaske, som jeg har klemt helt flat. Har forstått det slik at om denne flasken blir hard, så er det ferdig karbonert, uansett om det bare tar 6-7 dager?
Er det noen klare regler og/eller anbefalinger innenfor akkurat dette med temperatur under karbonering og evt. hvor lenge de bør/skal stå? Er 25 grader en fin karboneringstemeratur? Er det nødvendig å endre temperaturen underveis, som noen anbefaler under gjæringsprosessen?
Ser at det ble en del spørsmål overnfor, men dere får prøve å svare så godt dere kan
Det ble tilsatt omlag 6g sukker pr. liter vørteret. Nå er flaskene plassert på baderommet, som holder en temperatur rundt 24-26 grader. Tidligere har jeg bare latt falaskene stå i romtemperatur rundt 21-23 grader, men tenke å sette de noe varmere denne gangen. Tidligere har flaskene stått i to uker før de har blitt satt i kjøleskap. Denne gangen har jeg også tappet litt øl på en plastflaske, som jeg har klemt helt flat. Har forstått det slik at om denne flasken blir hard, så er det ferdig karbonert, uansett om det bare tar 6-7 dager?
Er det noen klare regler og/eller anbefalinger innenfor akkurat dette med temperatur under karbonering og evt. hvor lenge de bør/skal stå? Er 25 grader en fin karboneringstemeratur? Er det nødvendig å endre temperaturen underveis, som noen anbefaler under gjæringsprosessen?
Ser at det ble en del spørsmål overnfor, men dere får prøve å svare så godt dere kan