Dette handler ikke om å grille pølser på bål, ute i skogen. Eller bake pinnebrød samme sted/måte. Men noen små spørsmål om prosessen med å tilsette sukker for å få dannet kullsyre på de fylte flasker. Folks erfaringer.
1) Anbefalinger går fra 5-8 gram. På de fleste av våre øl, 5-7%, har vi variert mellom 5 gram sukker per liter og 7 gram. Etter en periode med 5,5-6 gram, er vi nå igjen på 7 gram. Har dere ofte problemer med fontenesprut?
2) Hvor lenge regner folk med at prosessen må gå? Vi regner med 14 dager.
3) Enkelte ganger synes jeg at kullsyra er mere "integrert" i ølet om det har vært lagret lengre, dvs 4-6 uker eller mere. Erfaringer?
4) Hvilken temperatur bruker folk å la karboniseringen foregå ved? Hvorfor?
Når ferdig karbonisert, synes jeg (personlig) at det blir en mere "integrert" kullsyre i ølet, om flaska får stå i ro i kjøleskapet minst natta over. Hva er deres erfaringer?
1) Anbefalinger går fra 5-8 gram. På de fleste av våre øl, 5-7%, har vi variert mellom 5 gram sukker per liter og 7 gram. Etter en periode med 5,5-6 gram, er vi nå igjen på 7 gram. Har dere ofte problemer med fontenesprut?
2) Hvor lenge regner folk med at prosessen må gå? Vi regner med 14 dager.
3) Enkelte ganger synes jeg at kullsyra er mere "integrert" i ølet om det har vært lagret lengre, dvs 4-6 uker eller mere. Erfaringer?
4) Hvilken temperatur bruker folk å la karboniseringen foregå ved? Hvorfor?
Når ferdig karbonisert, synes jeg (personlig) at det blir en mere "integrert" kullsyre i ølet, om flaska får stå i ro i kjøleskapet minst natta over. Hva er deres erfaringer?