Finn Berger
Moderator
Fra nettsida: "Oppskrifta er enkel: 40% pale ale malt, 30% brun malt og 30% amber malt, store mengder East Kent golding ved kokestart og engelsk overgjær."
Jeg skal sette en pils like rundt hjørnet, men denne kommer til å holde pilsen i hånda.
Kinn bruker Maris Otter som basis, og jeg tolker det som står på nettsida slik at det bare er humle ved kokestart. Jeg lurer nå på å ha i litt ved 10, likevel. 50 IBU er nokså heftig, og jeg skal nok meske ganske høyt - 68?
Humlelageret mitt er nesten fritt for engelsk humle, og hvor får jeg tak i EKG nå, tro? Tror svaret er "ingen steder", og dermed har jeg en anledning til å gjøre det jeg lenge har tenkt: Kjøre et mørkt øl med Bramling Cross. Jeg kan ikke skjønne at litt solbær kan bli så galt her?
Gjær blir WLP013; det kan bare blir riktig. Gjæres lavt.
Jeg er litt redd de mengdene med røstet malt; jeg hører astringensspøkelset banker på døra. Men det blir litt drøyt å kjøre et teseskap ala Gordon Strong på all den mørke malten, også - eller? Hvis jeg batch-sparger, og bare har MO i første runde, og så bruker andre runde til å lage te "på toppen" av den lyse malten, slik at den fungerer som ei sil for partiklene fra amber og brown? Jeg kan ha dem i meskepose, så de ikke blander seg nedi den lyse malten, som jeg altså vil ha i bunnen. Og så sørger jeg for at det blir veldig rein vørter til kok.
Jeg skal sette en pils like rundt hjørnet, men denne kommer til å holde pilsen i hånda.
Kinn bruker Maris Otter som basis, og jeg tolker det som står på nettsida slik at det bare er humle ved kokestart. Jeg lurer nå på å ha i litt ved 10, likevel. 50 IBU er nokså heftig, og jeg skal nok meske ganske høyt - 68?
Humlelageret mitt er nesten fritt for engelsk humle, og hvor får jeg tak i EKG nå, tro? Tror svaret er "ingen steder", og dermed har jeg en anledning til å gjøre det jeg lenge har tenkt: Kjøre et mørkt øl med Bramling Cross. Jeg kan ikke skjønne at litt solbær kan bli så galt her?
Gjær blir WLP013; det kan bare blir riktig. Gjæres lavt.
Jeg er litt redd de mengdene med røstet malt; jeg hører astringensspøkelset banker på døra. Men det blir litt drøyt å kjøre et teseskap ala Gordon Strong på all den mørke malten, også - eller? Hvis jeg batch-sparger, og bare har MO i første runde, og så bruker andre runde til å lage te "på toppen" av den lyse malten, slik at den fungerer som ei sil for partiklene fra amber og brown? Jeg kan ha dem i meskepose, så de ikke blander seg nedi den lyse malten, som jeg altså vil ha i bunnen. Og så sørger jeg for at det blir veldig rein vørter til kok.
Sist redigert: