Kjele med tappekran eller ikke?

Skal til å bestille meg en ny kjele og lurer på om jeg skal kjøpe med tappekran eller ikke. På humle.se koster en kjele på 30 liter med kran 1795,- svenske, og en kjele på 36 liter uten kran 1295,-. Kanskje greit med en tappekran om man koker vørteren med humle og krydder uten humleposer. Da tenkte jeg i tilfelle å handle meg en Bazooka Screen. Hva hadde dere andre gjort?

30L med tappekran: http://shop.humle.se/se/art/kittel-rostfri-30-liter-inkl-tappkran-och-lock.php 36L uten tappekran: http://shop.humle.se/se/art/kittel-rostfri-36-liter-inkl-lock.php Bazooka Screen: http://shop.humle.se/se/art/bazooka-screen-rostfritt-bryggfilter-m-12-ganga.php
 
Men kjøp 36 literen uten kran, og lag hullet selv! Kjøp en no-weld gjennomføring og gjerne en bazookascreen og kran til.
30 literen blir fort i minste laget.
 
Noen som forresten har erfaring med å bruke produktet jeg linket til i forrige post på kjeler? Ser på bildet at det kanskje er mest optimalt at den brukes til flate overflater og ikke kjeler?
 
@Dag: Ser forøvrig at du har nettopp denne kjelen, og den weld-b-gone saken, så da regner jeg med det funker bra. :)

Hvor mye blir liggende igjen i bunn av kjelen når man setter den så langt nede som mulig?
 
Weld-be-gone funker helt utmerket. Jeg har imidlertid moddet litt, så jeg har laget hullet litt større, stukket den gjengede delen fra Weld-be-gone gjennom og sveist den fast. Slik har jeg gjenger fra begge sider. Utvendig sitter det selvfølgelig en kran, og innvendig sitter det en gjenget sak med et bøyd kobberrør ned mot bunnen slik at jeg får tappet ut alt unntatt de siste 4 millimetrene.

Edit: Hvis du skal sveise den fast slik jeg gjorde, trenger du ikke Weld-be-gone, den er altfor dyr. Du får kjøpt slike gjennomgjengede stusser for svært lite penger hos CO.
 
Tilbake
Topp