Finn Berger
Moderator
Back on the track:
8 dager gammel pils - eller hva man nå skal kalle det når det er brukt 15% ris; det er vel helst en amerikansk lager? - med 30 min mesk og 30 min kok. Den var vel egentlig utgjæra etter 3-4 dager på 14 =>16 grader med Imperial L17 Harvest. Kjenner ikke noe DMS, bare en anelse svovel, så den skal få stå noen dager til - men egentlig kunne jeg ha flaska den nå. 1.050 til 1.009. 81% utgjæring. Kjenner ingen usmaker. Kraftig maltsmak, men det er jo typisk på dette stadiet.
Nåja; det er altfor tidlig å slå fast noe som helst, men så langt ser kort og rufsete stadig ut til å være en farbar vei til greit øl.
(Blir dette godt er det egentlig ille, prisforskjellen på den Fermzillaen jeg kjøpte i dag og den Jula-bøtta jeg har gjæra dette i tatt i betraktning.)
8 dager gammel pils - eller hva man nå skal kalle det når det er brukt 15% ris; det er vel helst en amerikansk lager? - med 30 min mesk og 30 min kok. Den var vel egentlig utgjæra etter 3-4 dager på 14 =>16 grader med Imperial L17 Harvest. Kjenner ikke noe DMS, bare en anelse svovel, så den skal få stå noen dager til - men egentlig kunne jeg ha flaska den nå. 1.050 til 1.009. 81% utgjæring. Kjenner ingen usmaker. Kraftig maltsmak, men det er jo typisk på dette stadiet.
Nåja; det er altfor tidlig å slå fast noe som helst, men så langt ser kort og rufsete stadig ut til å være en farbar vei til greit øl.
(Blir dette godt er det egentlig ille, prisforskjellen på den Fermzillaen jeg kjøpte i dag og den Jula-bøtta jeg har gjæra dette i tatt i betraktning.)
Sist redigert: