Da jeg satt til gjæring 15 liter ale (OG 1090) med WLP530 gikk temperaturen opp til nesten 25 °C etter pitching på 18,5 °C. Jeg trodde ikke at dette skulle skje med relativt små mengder vørter. Hvem bruker å kjøle under hovedgjæringen og på hvilken måte?? Poenget er å holde temp konstant de første 5 dager (f.e. på 18 eller 19 °C) og skrue opp etterpå. Dette gjør jeg i et gammelt fryseskap som isolert område og lyspære på UT-200.
troe ikke jeg kan bruke fryseskapet til kjøling eller? jeg har 2 stk UT-200 så det er ikke noe problem. Men fryseskapet har kanskje litt overkapasitet... :jaha:
EDIT: dunken står ikke i skapet under stormgjæringen. Ellers ble det sikkert enda verre med temperaturstigingen >
troe ikke jeg kan bruke fryseskapet til kjøling eller? jeg har 2 stk UT-200 så det er ikke noe problem. Men fryseskapet har kanskje litt overkapasitet... :jaha:
EDIT: dunken står ikke i skapet under stormgjæringen. Ellers ble det sikkert enda verre med temperaturstigingen >