Tenkte å prøve dette for første gang med en pale ale som nå står til gjæring. Vil dog være sikker på at dette gjøres helt riktig.
1: Skal man først cold crashe gjæringsbøtta? Vørteren må holde 3-4 grader før man tilsetter gelatinen?
2: Hvor lenge skal gelatinen virke før den "er ferdig"?
3: Skal vannet man blander gelatinen i kokes først? Jeg mener å ha lest at vannet IKKE må kokes, men dette føles jo tryggere mtp infeksjonsfaren.
4: Hvor mye vann/gelatin skal brukes til en dunk på 24-25 liter?
5: Er det stor fare for "gelatinklumper" i øllen når den er ferdig karbonert på flaske? Dette er for meg såpass visuelt nasty at jeg ville kastet resten av innholdet med det samme
6: Karbonerer man med eksakt samme mengde sukker som vanlig?
Tusen hjertlig takk for evt svar!
1: Skal man først cold crashe gjæringsbøtta? Vørteren må holde 3-4 grader før man tilsetter gelatinen?
2: Hvor lenge skal gelatinen virke før den "er ferdig"?
3: Skal vannet man blander gelatinen i kokes først? Jeg mener å ha lest at vannet IKKE må kokes, men dette føles jo tryggere mtp infeksjonsfaren.
4: Hvor mye vann/gelatin skal brukes til en dunk på 24-25 liter?
5: Er det stor fare for "gelatinklumper" i øllen når den er ferdig karbonert på flaske? Dette er for meg såpass visuelt nasty at jeg ville kastet resten av innholdet med det samme
6: Karbonerer man med eksakt samme mengde sukker som vanlig?
Tusen hjertlig takk for evt svar!