Kloneprosjekt - mesterskap i kloning av kommersiell lager?

Eg har sjølv ein industripils som nærmer seg flasking. Heilt klart eit prosjekt for å teste ferdighetene. Eg gjorde det slik:

80% pilsnermalt og 20% flaket mais.
Mesk på 65°C i 90min.
Mt. Hood til 20 IBU (men du burde kanskje gå for 25 IBU heller)
Gjæring med 2042 Danish Lager. 28 dager ved 9°C og diacetylrast to dager ved 18°C.
Sidan gjæren har flokkulert som ein gjeng selskapsjuke sauer, har eg tilsett litt saflager S-23 før flasking.

Dette er ikkje ei Heineken-oppskrift, men er du særs nøye på gærmengd, gjæringstemperatur og reinhald, blir det svært lettdrikkeleg øl...


Lood guck! G
 
TUBORG Bass Charrington

A good looking lager with a clean palate.

Stage 5 gallons Original gravity 1031 25 litres
1 4.5 lb. Crushed lager malt 2250 gm.
1 14 oz. Flaked maize 450 gm.
1 9 oz. Crushed wheat malt 275 gm.
1 2.5 gallons Water for ‘lager’ brewing 12 litres
3 2 oz. Hallertau hops 60 gm.
3 1 tsp. Irish moss 5 ml.
5 2 oz. Lager yeast 60 gm.
5 0.5 oz. Gelatine 15 gm.
6 0.5 tsp./pt White sugar 5 ml./ltr

Brewing Stages

1. Raise the temperature of the water up to 45ºC
and stir in the crushed malts and flakes.
Stirring continuously, raise the mash temperature up to 55ºC.
Let it stand for half an hour and then raise the temperature again up to
66ºC.
Leave for 1 hour occasionally returning the temperature back to this value.

2. Contain the mashed grain in a large grain bag to retrieve the sweet wort.
Using slightly hotter water than the mash,
rinse the grains to collect 4 gallons (20 litres) of extract.

3. Boil the extract with the hops for 1.5 hours.
Also pitch in the Irish Moss as directed on the instructions.

4. Switch off the heat.
Strain off the clear wort into a fermenting bin
and top up to the final quantity with cold water.

5. When cool to room temperature add the yeast.
Ferment in a cool place until the specific gravity falls to 1010
and rack into gallon jars or a 25 litre polythene cube.
Apportion gelatine finings before fitting airlocks.

6. Leave for 21 days before racking the beer
from the sediment into primed beer bottles.
Allow 21 days maturation before sampling.



Water for ‘lager’ brewing:

If you have non-chalky water, do nothing.

If not then either:
- add 1 tsp of flaked calcium chloride or lactic acid solution
OR
- Boil water for 15 mins and rack off the soft water for use when cool.
 
CARLSBERG HOF

OG 1041
Plato 10.2

23 Litres
Pilsner Malt 3220g
Carapils 240g
White Sucrose 470g

Hallertau 35g 90min
Irish moss 10g 15min

Brewing method
Temperature-stepped infusion or double-decoction mash. Can do this as a 2 step mash or a simple infusion mash.

Mash Schedule 50c-20min
66c-45min
72c-45min

Boil time 90min
Racking gravity 1006 1.5 Plato
Alcohol content 4.7% by volume 3.8 by weight
Bitterness 23 EBU
Colour 5 EBC
Ferment at 10-15C, lager at 10C

Malt extract
Replace Pilsner Malt with Pale Malt 2500g

Yeast Wyeast 2042 Danish Lager yeast would be my choice.
 
Min lille erfaring er at hvis du har laget godt øl, så vil folk gjerne ha noe helt annet en forventet.  Sist lønnings"pils" på en ikke navngitt bryggepub, så endte store deler av kollegiet mitt med å drikke på IPA, selv om blonden der var helt grei.  :)

Sist jeg serverte i bursdagen til en kompis, så var det brown alen, med kraftig smak som for, selv om det var et fullt fat med lett APA ved siden av. 

Tror folk gjerne vil ha noe som smaker mer, når de får tilbud om noe annet en lys nordvesteuropeisk pils.

Støtter forøvrig forslaget om kølsj.  Det er snop.
 
Eg har ikkje smakt heimebrygg som skal etterligne desse øla, men har notert meg at ikkje ein gang Ringnes Bryggerier (som brygger desse øla her til lands) får Tuborg og Carlsberg til å smake som Tuborg og Carlsberg. Dette vil du merke forskjell på om du tek ein tur til Danmark og kjøper same øla der. Dei danske variantane smaker, etter min gane, langt betre :)
 
bendikt skrev:
Eg har ikkje smakt heimebrygg som skal etterligne desse øla, men har notert meg at ikkje ein gang Ringnes Bryggerier (som brygger desse øla her til lands) får Tuborg og Carlsberg til å smake som Tuborg og Carlsberg. Dette vil du merke forskjell på om du tek ein tur til Danmark og kjøper same øla der. Dei danske variantane smaker, etter min gane, langt betre :)

Det kan selvsagt være, men ikke glem at sted og situasjon har svært mye å si for hvordan opplevelsen av en øl er.
Enkelte påstår Guinness smaker langt bedre i England (London) enn i Norge. Andre hevder at det er samme produksjonen som havner i de to landene.
 
Noen som har oppskrift på noe som ligner på corona?

Må prøve å brygge et kone vennligt øl, er jo perfekt ute temp
 
Corona og corona, Jeg skal fate denne på Tirsdag, tror den er passe konevennlig:

Ris-me Please.
OG 1042
FG ?
EBC 3,9
IBU 22

3,25 kg pilsnermalt 2,6 EBC
1 kg flaket ris
1 ss pH stabilizer
meskes 15 min ved 50, 60 min ved 64, og mash out ved 76 grader.

Hallertauer blomst 40 g i 60 min
25 g hallertauer blomst 15 min

WLP 830 German lager, starter. gjæres ved 10 grader i 30 dager.
 
Corona er svært tett på en norsk sommerøl. Med andre ord en lett pils.



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Bruk flaket mais og sukker. Humle med en mild humle (F. eks Liberty).
Da får du corona effekten (tynt, lett øl).

Hvis du dropper mais og sukker og heller lager en ren pils med liberty, eller en american pale ale med liberty tror jeg også du får et konevennlig øl.

Lykke til.
 
Fant denne.

Ingredients (All Grain, 23 L)

    2.5 kg Euro Pils; Crisp
    0.3 kg Weyermann Carapils®/Carafoam®; Weyermann
    0.8 kg Corn Grits
    13 g Northern Brewer - 8.0 AA% whole; boiled 60 min
    10 g Tettnanger - 4.5 AA% pellets; boiled 15 min
    8 g Tettnanger - 4.5 AA% pellets; boiled 2 min
    White Labs WLP940 Mexican Lager
 
takker.
har søkt og lagt inn noe  på Håndbryg.dk

Vet ikke hva eg holder på med så legger det ut her, er veldig åpen for inspill.


Volume: 18 liters
OG: 1052
FG:
Alcohol: 5.1 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 18 IBU
BU/GU: 0.34

Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 1200 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 800 g
Flaked Corn 1 EBC 800 g
Flaked Rice 1 EBC 800 g
Wheat Malt 3 EBC 300 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 20 g 30 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 20 g 15 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 10 g 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP840 American Lager Yeast
Fermented at 10 degrees C for 21 days.
Comments:
 
Det er vel en heller standard internasjonal lys lager som inneholder litt mais og ris?
 
Bruk heller tid på å perfeksjonere sushi risen. Og, når den sitter forsøk en hjemmebrygget Wit til den hjemmelagede sushi'n.
 
Gahr skrev:
Det er vel en heller standard internasjonal lys lager som inneholder litt mais og ris?

Riktig,,en dry sådann, Men lurte på om noen hadde noen oppskrifter,,samt trisk emd risen de kunne dele erfaring av.

Belgisk wit har jeg brygget 200 liter av allerede,,den er super fin, siste gang lurte jeg inn litt sitron I tillegg til den vanlige appelsin innkoket. Blir smaking om en uk god uke til på den.
 
Bruk risflak og maisflak, ev. kun risflak, tilsammen ca. 25 % av grøppen. Flak trenger ingen spesiell behandling. Jeg vet ikke humleinnholdet i Asahi, men antar det er relativt lavt. Sikt mot 15-20 IBU. Mesk på lav temperatur for å få god utgjæring. Kok i 90 minutter og vær sparsom med aromahumlen.

Det viktigste med et så lett øl som dette er dog gjæringen. Her må du ha rimelig stålkontroll. Bruk rikelig med lagergjær (bruk f.eks. www.mrmalty.com for å beregne starterstørrelse) og oksygenér vørteren godt før gjæringen. Start gjæringen på lav temperatur for å minimere diacetyl.

Øl som dette er noe av det teknisk absolutt mest krevende man kan lage. Det er et øl hvor man ikke har noe å gjemme feilene sine bak.
 
Tilbake
Topp