Eg har sjølv ein industripils som nærmer seg flasking. Heilt klart eit prosjekt for å teste ferdighetene. Eg gjorde det slik:
80% pilsnermalt og 20% flaket mais.
Mesk på 65°C i 90min.
Mt. Hood til 20 IBU (men du burde kanskje gå for 25 IBU heller)
Gjæring med 2042 Danish Lager. 28 dager ved 9°C og diacetylrast to dager ved 18°C.
Sidan gjæren har flokkulert som ein gjeng selskapsjuke sauer, har eg tilsett litt saflager S-23 før flasking.
Dette er ikkje ei Heineken-oppskrift, men er du særs nøye på gærmengd, gjæringstemperatur og reinhald, blir det svært lettdrikkeleg øl...
Lood guck! G
80% pilsnermalt og 20% flaket mais.
Mesk på 65°C i 90min.
Mt. Hood til 20 IBU (men du burde kanskje gå for 25 IBU heller)
Gjæring med 2042 Danish Lager. 28 dager ved 9°C og diacetylrast to dager ved 18°C.
Sidan gjæren har flokkulert som ein gjeng selskapsjuke sauer, har eg tilsett litt saflager S-23 før flasking.
Dette er ikkje ei Heineken-oppskrift, men er du særs nøye på gærmengd, gjæringstemperatur og reinhald, blir det svært lettdrikkeleg øl...
Lood guck! G