koking av umaltet hvete

Da fortsetter jeg med å mase med dette wit-greiene mine...

Jeg håper å lage en wit med 50% pilsnermalt og 50% umaltet hvete. Jeg har lest at jeg må koke hveten for å få frem stivelsen fra kornet:

- Kan noen si meg hvor lenge den skal koke?

- Skal det knuses først, eller koker jeg de hele?

- Mesker jeg etterpå, eller slipper man det siden de allerede er kokt? (Tar jeg vare på kokevannet?)
 
Den som spør får svar! :)

Du trenger ikke koke hveten, men du kan eventuelt kjøre et meskesteg på 50 °C i 15 minutter før du går opp til mesketemperaturen du ellers hadde tenkt.
Det skal også kunne gå fint med kun 1 meskesteg (rundt 66 °C).

Jeg bruker flaket hvete (og havre) hel, da jeg ikke merket særlig forskjell i utbytte på å knuse den, men du kan oppleve litt bedre utbytte ved knusing sammen med resten av maltet.
 
Tilbake
Topp