Kinn delte velvillig oppskriftene på et par av mine favoritter; Solsnu og Julefred
Så gjenstår det å se om jeg klarer å komme i nærheten selv. Håper flere prøver seg.
Solsnu OG 1.067 FG 1.010
85,5% Pilsner Malt
9,5% Munich Type II
4,5% Carahell
0,5% Carafa Special Type II
Meisketemperatur 63 grader
Bitterhumle: Northern Brewer
Aromahumle: Hallertauer Mittelfrüher
IBU justeres til 25.
Forholdstall: I vår oppskrift på 4000L brukar vi 3,7kg bitterhumle og 3kg aromahumle.
Gjæres ut på 18 grader med WYeast 3787 Trappist High Gravity.
Julefred OG 1.070 FG 1.020
88,3% Pale Malt
4,4% Crystal Malt
4,4% Amber Malt
2,2% Dark Crystal Malt
0,7% Roasted Barley
Meisketemperatur 67 grader
Bitterhumle: Northern Brewer
Aromahumle: Fuggle
IBU 30
Forholdstall: 4000 liter = 7kg bitterhumle og 2,45kg aromahumle.
Gjæres ut på 19 grader med WYeast 1318 London Ale III.
Gir dette et øl som er likt originalen?
Jeg brygget etter oppskriften i "Ølbrygging fra hånd til munn". Den er uten amber malt, og det ser ut til å bli et underlig ubalansert øl. Relativt lyst, og gjæret til 1.020 som oppskriften sier, virker det ganske tørt. Det har også tydelig alkoholvarme. Antakelig blir det drikkelig med litt lagring, men laaaangt unna hva jeg hadde håpet på. Andre som har prøvd den oppskriften?
Jeg har ikke rukket å prøve meg på Solsnu enda men har prøvd Julefred og syntes det ble underlig. 3 uker etter flasking var det svært tørt, rett og slett så syrlig at jeg trodde det kunne være infisert. Etter ytterlige 4-5 uker hadde det blitt noe bedre men fortsatt veldig tørt. Nå gleder jeg meg til å smake når jeg kommer hjem, da har det fått ytterligere 7 uker, og jeg tror det kan bli et brukbart matøl selv om det slett ikke er slik kjøpeversjonen er.
Jeg har lurt på hva som er årsaken til at jeg kom så langt unna originalen. Jeg traff godt både med mesketemp og OG, traff godt med gjæringstemperatur på 19 grader så jeg er i villrede. Det skal sies at jeg har skalert oppskriften helt slavisk ned til 16l til kok, så om det er noen tweaks jeg burde gjort ved ikke å skalere alt ned helt likt så kan det kanskje forklare noe ?
Har malt kvernet opp, til en 10 liters batch, venter bare på å få tid. Synes denne var spennende, uten karamell og andre ting, men vil gjøre en justering: med så mye black malt ble det litt mye brent preg, på grensen til askebeger. Mulig det blir med smud når den får stå litt, men har uansett tenkt å kaldbrygge den svarte malten dagen før, og bruke dette til skyllevann. Har hatt gode resultat med dette tidligere.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Har laget denne to ganger, en av mine favoritter, og enkel å lage. Justering av vannet, mener du? Bare litt kalsiumklorid og natron i henhold til kalkulatoren i brewers friend, men med kaldtrekking trenger man kanskje ikke det heller, siden vannet som blir igjen brukes til skylling. Den var god rett etter karbonering, gjær er Wyest 1318, 18-20 grader. WLP013 kan også brukes.Graver opp denne da jeg skal brygge samme brygg om ikke lang tid. Hvordan ble den? Noen justeringer? Kaldtrekking er i praksis det samme som å justere ned mengden har jeg hørt. Hvor lang modning før du var fornøyd? Hvilken gjær og hvilken temp?
Tusen takk om du gidder
Takk for svar! Gleder meg til å prøve selv. Blir å gjære den med 1318 selv. Tenkte mer å justere ned mengden svartmalt da det har samme effekt som å kaldtrekke har jeg hørt. Har du brygget den uten å kaldtrekke? Hvordan ble det isåfall?Har laget denne to ganger, en av mine favoritter, og enkel å lage. Justering av vannet, mener du? Bare litt kalsiumklorid og natron i henhold til kalkulatoren i brewers friend, men med kaldtrekking trenger man kanskje ikke det heller, siden vannet som blir igjen brukes til skylling. Den var god rett etter karbonering, gjær er Wyest 1318, 18-20 grader. WLP013 kan også brukes.
Sent from my iPad using Tapatalk
Har ikke det, men originalen er litt skarp når den er fersk, men mer når den drikkes kaldt. Men det er en smakssak.Takk for svar! Gleder meg til å prøve selv. Blir å gjære den med 1318 selv. Tenkte mer å justere ned mengden svartmalt da det har samme effekt som å kaldtrekke har jeg hørt. Har du brygget den uten å kaldtrekke? Hvordan ble det isåfall?
Kan problemet med denne linken ordnes eller kan noen legge ut ny oppskrift på Lervig White IPA.
Har lasta den opp her:Kan problemet med denne linken ordnes eller kan noen legge ut ny oppskrift på Lervig White IPA.
Hei,
Gahr: Muligheter for å dele oppskriften på The Donald? Leste om denne i BA her nylig.
Takker og bukker!
Mvh
Kristian
Takker for det du har gjort,men jeg får ingenting opp på mitt nettbrett. Må nok laste ned et program eller noe.......for å få tilgang.Har lasta den opp her:
https://www.dropbox.com/s/xzos99h5a3h1usr/SV White IPS.pdf?dl=0