Hannaas
Norbrygg-medlem
Når jeg la inn ingrediensene i beercalc og skalerte for 54 ibu fikk jeg dette
Humle:
64gr Perle @ 60min for å nå +35 IBU
29gr Amarillo @ 15min +8 IBU
12gr Centennial @ 15min +5 IBU
27gr Amarillo @ 5min +3 IBU
12gr Centennial @ 5min +2IBU
30gr Coriander @ 5min
30gr Appelsinskal tørket @ 5min
6gr Citra @ 5min +1IBU
x gr citra @ tørrhumle 40 kanskje?
IBU-beregningene er kun beregninger, og de ulike modellene gir ofte svært ulike tall. Bruk samme modell hver gang, så lærer du deg hvordan 30 "IBU" i ditt bryggeri oppleves.
Hvis jeg skulle laget denne, ville jeg bare brukt alle mengdene som står oppgitt, men justert bitterhumletilsetningen for å treffe total IBU sånn noenlunde.
Ser ikke helt hvorfor du ønsker å kutte tørrhumletilsetningen heller. Noen spesiell grunn til å doble tilsetningen av koriander og appelsinskall? (Jeg pleier å bruke 20 gram koriander og 40-50 gram ferskt skall av bitterappelsin i witbier)