Noen som har laget denne? Fire uker på 1 grad høres voldsomt ut.
Noen som har laget denne? Fire uker på 1 grad høres voldsomt ut.
Det er vel det som kalles lageringNoen som har laget denne? Fire uker på 1 grad høres voldsomt ut.
Ja det var temperaturen, ikke tiden jeg reagerte på. En grad er lovlig lavt.Det var en veldig streit og grei oppskrift. Jeg har ikke smakt brygget, men det skulle ikke undre meg om det er drikkendes. I forhold til hva folk stort sett anbefaler, ligger den kanskje litt høyt i gjæringstemperatur; et par grader over, i alle fall? Og Gahr & Co ser tydeligvis ikke behovet for noen diacetylrest.
@SturlaP De fire ukene på 1 grad er vel heller beskjedne, faktisk. Jeg tror det er dem blant oss som som gjerne dobler det. (Ikke jeg - jeg er helt lykkelig etter 4 uker på 4 grader, for det er det kjøleskapet mitt fikser.)
Ja det var temperaturen, ikke tiden jeg reagerte på. En grad er lovlig lavt.
India Saison:
OG 1.40
FG 1.12
Pilsner 66.7%
munich 13.3%
cara 13.3%
wheat 6.7%
Ingen stegmesking
18 hl batch:
Hops:
Hallertau Northern Brewer 60 min 0,7 kg
Cluster 20 min 2 kg
Citra 0 min 1 kg
sorachi 0 min 1 kg
centennial 0 min 1 kg
White Labs Anomalus
Hvis du ikke vil kjøre anomalusen så kan du gjerne prøve safale 04
I følge Zainasheff er det ikke behov for diacetylrest om man har god kontroll på gjæringen, dvs pitcher på rett temperatur, har kontroll på temperaturen gjennom gjæringsforløpet, tilsetter rett mengde god gjær, og rett mengde oksygen. Jeg skal kjøre dette gjæringsforløpet på min neste lager. Og denne pilsen er veldig god.Det var en veldig streit og grei oppskrift. Jeg har ikke smakt brygget, men det skulle ikke undre meg om det er drikkendes. I forhold til hva folk stort sett anbefaler, ligger den kanskje litt høyt i gjæringstemperatur; et par grader over, i alle fall? Og Gahr & Co ser tydeligvis ikke behovet for noen diacetylrest.
@SturlaP De fire ukene på 1 grad er vel heller beskjedne, faktisk. Jeg tror det er dem blant oss som som gjerne dobler det. (Ikke jeg - jeg er helt lykkelig etter 4 uker på 4 grader, for det er det kjøleskapet mitt fikser.)
lagde gahr/bryggselv pilsen (som er ganske lik) for et års tid siden, var halvveis fornøyd, helt til jula, da var den knall god.. selvølgelig siste flaskenNoen som har laget denne? Fire uker på 1 grad høres voldsomt ut.
Jøss! IBU 32 uten bitterhumling? Eller kommer bitterhumle i tillegg?
Ok. Bruker ikke WP selv. Her er det rask nedkjøling fra flameout som gjelder.De har varm whirlpool, så du kan prøve deg frem til en varighet i beersmith e.l. og se når du treffer 32.
Sendt en mail. Kinn er lett å be.Kinns Sommarøl, en APA på 5,5%, som jeg smakte nå i helga, var et øl etter min smak. En APA med tjukk og god maltsmak fra Maris Otter, og sikkert litt sødme med hjelp fra Wyeast1318.
Skulle gjerne hatt oppskriften på denne. Sikkert enkle greier.
Sendt en mail. Kinn er lett å be.
Da har jeg gjort det.