1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. Sveen

    Sveen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Eina
    Skal brygge en 7fjell 7sorter inspirert sak til helga, men ser jeg har glemt å bestille Horizon. Har en del Columbus liggende, er det en grei erstatning? Rekker sikkert å få levert Horizon og, men hadde vært kjekt å slippe blodprisen alle butikkene tar for frakt.
    http://www.7fjellbryggeri.com/brewour7sorterchristmasale
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Som bitterhumle erstatning går det helt fint
     
    Sveen liker dette.
  3. Sveen

    Sveen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Eina
    Er det noen spesiell grunn til at det er 90 min kok på den oppskriften? 60 minutters kok hadde passet bedre med kjelen min.
     
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du kan sikkert slippe unna med 60 min
     
  5. KeikoTheFish

    KeikoTheFish
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Tenkte å brygge 7 Fjell sin Lydehorn.
    Står i oppskriften 0,057 g/l Szechuan pepper i Whirpool.. Dette blir knapt 1g totalt i mitt oppsett.. Er det et annet krydder/frukt jeg kunne brukt istedet for dette, da det er småvanskelig å oppdrive?
     
    Sarge liker dette.
  6. Hansern

    Hansern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Umiddelbart vil jeg vel tro at noen har blingset på en desimal eller to, - ifølge den oppskriften skal originalen ha 5,7 gram pepper pr 100 liter vørter?
    2 ss på 100 liter? Det blir, i beste fall, - subtilt :)
    Jeg ville tenkt at 1 ts pepper på en tre-fire liters gryterett skulle vel være greit.
    5 ts er 1 ss; så 1 ss pepper (ca 3 gram) på .5 liters gryterett gir litt peppersmak uten at det blir sterkt.
    På 20 liter blir det 4 ss pepper. Lett knust. Starte med to og smak til.
    Szechuan-pepper er sterk, så der ville jeg vel ha tenkt at halvparten var nok, og så smakt det til før kokinga var slutt.

    Konklusjon: Ta ut en desiliter vørter (når spiller liten rolle - sødmen øker men det blir uten betydning her), knus pepperkorn og ha i ett og ett
    til du syns det smaker godt :). Skaler opp og ha i vørteren. Voila!
     
  7. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Svein Erik Dalland har laget den, og bekreftet at det er riktig mengde. Husker ikke brukernavnet for å @
     
    KeikoTheFish og GuHa liker dette.
  8. KeikoTheFish

    KeikoTheFish
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Fikk selv svar fra 7fjell idag, og mengden stemmer.. på min 15 liter vørter blir det da 0.86gram med krydder.. hehe :p
     
    Jørgen O og Stig Aa. liker dette.
  9. Bygdis

    Bygdis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei, denne ble mislykket hos meg iallfall.
    Fulgte oppskriften, og endte opp med et surt eple-øl... Milevis unna orginalen, som er helt nydelig!!!
    Skulle nok ha kokt i 90min, som jeg gjør til vanlig med pils-malt.
    Ved neste forsøk tror jeg at jeg tilsetter bitterhumle av eget ønske til oppnådd 32IBU.
    Skal tro om Gahr kan bekrefte denne oppskriften, med kun @5min humletilsetning, og 60 min kok ved bruk av 2/3 pilsmalt?
     
  10. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    En oppskrift beregnet på ett stort bryggeri blir noe helt annet i hjemmebryggeskala. Da må man justere selv for å brygge tilnærmet øl.
     
  11. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Tror ikke man kan sammenligne kryddermengder i mat og øl. I mat har man både fett og proteiner som demper / balanserer krydderet. Det har du ikke på samme måte i øl.
     
    Hansern liker dette.
  12. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  13. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Klostergården, ingrrn som har kontakter der? Skulle hatt rak i deres oppskrift på porter som selges i vanlige butikker
     
  14. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    WLP028. Interresant :). Har brukt den mye til DIPA, IPA og pale ale med hell.
     
  15. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvilken humle er ADHA-529??
     
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
  17. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  18. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Synd den de har på polet er ti måneder gammel. Ikke aktuelt for min del.
     
    Botnen liker dette.
  19. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det blir vel noen IBU fra WP, men OK.

    Jeg hadde tippet Southern Passion, men det var nok Motueka.

    [​IMG]
     
    Vinnes Ølet liker dette.

Del denne siden