1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    mesketemp på 60 I en time?
     
  2. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ægir Aud IPA
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nå ser det ut som du snakker med deg selv ;)
     
    Stig Aa. liker dette.
  4. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror dessuten det er lav mesketemp for å kompensere for WLP051, som kan ha lav utgjæring, i tilfelle noen skulle lure på det ;)
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men er ikke 60 uhensiktsmessig lavt
     
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ikke hvis de ender opp på 1015. Tilbringer jo også en del tid på veien opp til 71.
     
  7. GodesetBrygg

    GodesetBrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tou Pilsner. Denne oppskriften har vi fått fra tidl bryggerimesteren på Tou.

    Malt: 100% pilsnermalt – Tou brukte tysk og skotsk malt

    Humle: Northern Brewer, tilsatt ved start av kokingen – Tou brukte noen ganger konsentrat, noen ganger pellets. En kan bytte ut Northern Brewer med Saaz, men humlen skal kun gi bitterhet, ikke aroma

    Gjær: AJL 1522 fra Cara Technologies eller en annen lagergjær som egner seg for Tsjekkisk pilsner

    OG: 1.043, FG: 1.007, IBU: 20, ABV: 4.7

    Mesking: 1 time på 64 grader, utmesk på 76 grader

    Kokes i 1 time

    Gjæren pitches på 10 grader. Kjør evt en diacetylrest – på Tou lot de temperaturen stige til 14-15 grader. Cold crash før kegging/flasking
     
    Sarge, JEG, Fanatic og 2 andre liker dette.
  8. KeikoTheFish

    KeikoTheFish
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Skal brygge noe som ligner på 7 Fjell sin fantastiske Lyderhorn.. men jeg lurte på når skal man tilsette syrupen under kokingen? På slutten? Fra start av? Når man vil?
     
  9. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Når du vil, men de fleste tilsetter den på slutten, ca 15min før kokeslutt.
     
    Stig Aa. liker dette.
  10. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg vet ikke hvor farlig det er, men det påvirker utbyttet av bitterhumla. Jo høyere SG ved kokestart, jo mer bitterhumle må du bruke for å oppnå en gitt IBU-verdi.
     
  11. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Da har Lervig ved Mike gitt meg oppskrift på Fat Earl. Utrolig god service! :)
    Men er der noen eksperter på oppskriftsskalering her inne? Skal redusere fra ca 116 Hektoliter til rundt om 25! Hehe
     
    Lars Jarle Skorge liker dette.
  12. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flott! Legg den inn i Brewers Friend for omskalering. Legger du ut oppskriften?
     
  13. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Siden jeg aldri har satt mine ben i Brewers Friend, kan jeg kanskje gi den oppgaven til deg? :)
    I såfall si i fra hvor jeg kan sende oppskriften fra Mike.
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  14. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sender PM med e-post adresse, skal jeg legge den ut på forumet?
     
  15. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ja, bare å få den ut :) Jeg spurte om jeg kunne videre dele, fikk ikke noe svar, intet nytt er godt nytt!
    Regner med han ikke ville gitt den til meg om ikke deling var helt ok.
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  16. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for oppskriften.
    Vedlagt følger oppskriften på Fat Earl, sikkert noe som kan finpusses da batchen ble for stor for programmet delte den på 10 og skalerte ned.
    Ellers må den jo justeres til eget oppsett.
    Ligger også på Brewers Friend og er søkbar for alle.
     

    Vedlagte filer:

    Ekornskurken og espux liker dette.
  17. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Wow! Har du bryggeri for 25 hektoliter???
     
    GuHa, Ekornskurken og Vinnes Ølet liker dette.
  18. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Desverre! Skulle vel vært en L bak gitt. Men det er lov å drømme!
     
    Vinnes Ølet liker dette.
  19. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den så jeg ikke , får vel skalere opp skjermen eller bytte briller:p
     
    Ekornskurken liker dette.
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Der bør man vel inn med noe syre for å treffe 5.2pH vil jeg anta?
     

Del denne siden