1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Odland, 25 Jun 2014.

  1. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  2. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Kjøpte et ferdig sett med Solsnu. Husker desverre ikke leverandør i farta. Gjæret med S 33 . Tilsatt 200 gram vanlig sukker. Ble veldig godt og ikke så veldig ulik originalen. Fikk litt for lav OG og trøblet litt med gjæringen.ca 7 % .
    Har brygget en til som står til gjæring tilsatt hjemmelaget kandisirup. Spent på den.
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Solsnu er ikke samme øllet som Sunturnbrew
    ikke i nærheten engang
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ups ! Blandet Kinn og Nøgne Ø.
    Trodde Sunturnbrew var en internasjonal versjon av solsnu.
     
    GuHa og loebrygg liker dette.
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    En liten ting, plato og gravity skalaen er ikke helt lineær
    26P = 1.110, ikke 1.104 og 23,5P = 1.099
    vet du hva som er mest korrekt?
     
  6. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Det står 26P på flaska så regner med det er rett. Jeg ville gått for OG 1110.
     
    loebrygg liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tenker jeg legger meg på 1.106 med 5% demerara sukker
     
    Aasbrygg liker dette.
  8. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Noen med kontakter i Lervig? Tenker da på oppskrift til sverd i fjell
     
  9. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Enkel som jeg er kunne jeg også tenke med Fat Earl oppskrift fra Lervig i samme slengen.
     
  10. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    mike (at)lervig.no

    Spør du pent, så kan det godt hende at han deler oppskriften med deg.
     
  11. n5k

    n5k
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hommersåk
    Jeg spurte rimelig pent om oppskriften på verdens beste stout (Three Bean Stout) for et halvt års tid siden. Har ennå ikke fått svar på mailen :(
     
  12. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Har sendt en mail full av smiger og smisk, men ikke noe svar enda! Venter også på svar angående 3 bean stout:)
     
    Ekornskurken og Endred liker dette.
  13. Sløvpeis

    Sløvpeis
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Med noe søking på forumet finner jeg ikke at det er skrevet her - Har noen oppskrift på Nøgne Ø sitt påskeøl?
    Smakte 2013-2014 versjonen en gang på sen-vinteren som student, smakte frukt og syrlig og nesten litt snop, men helt jævla godt. Rant ned fort, nesten litt farlig når den var sånn 7% høh
     
  14. Overgjæret

    Overgjæret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Mike har uttalt at han ikke kommer til å dele oppskriften på denne på en god stund, pga at denne ølen er såpass unik at han ikke ønsker at noen konkurrenter skal kopiere den.
     
    joikakaka liker dette.
  15. Torstein_K

    Torstein_K
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kristiansand
    Stigbergets GBG Beer Week 2016 (fra www.alnemar.com):

    Här kommer en snabb översättning av receptet.
    OG: 15 P
    FG: 3,5 P
    Malt

    • 80% Crisp Extra Pale Ale
    • 10% Crisp Torrified Oat
    • 10% Crisp Torrified Wheat
    Det är lika delar Nelson, Mosaic och Citra i kok och torrhumling. All vår ”kok humle” går i vår whirlpool. Den får alltså ligga med vörten i en halvtimme medans vi whirlpoolar innan kylning. Som hembryggare kan du göra ett “hopstand” på 30 min efter kokslut och sedan börja nedkylningen.
    • 6 g/liter humle i whirlpool eller hopstand.
    • 8-9 gram/liter i torrhumling.
    Jag jäser med S-04 vid 17 grader i typ 3 dagar. Höjer sedan tempen till 21 grader och låter den jäsa ut. Efter 7-8 dagar har den jäst färdigt och har fått stå och rensa upp sig lite. Då torrhumlar jag ölen. Viktigt här är att torrhumla varmt. Efter 3-4 dagars torrhumling tar jag ner ölen till 0 grader och låter den sedimentera lite. Sen är det bara att servera!

    Vet att det är svårt för hembryggare men en viktigt faktor här är att jag tillämpar en trycksatt jäsning efter de första 3 dagarna. Jag “spundar” alltså ölen till 1,0 bar och låter den jäsa klart under tryck. Att torrhumla under tryck upplever jag ger bättre arom.

    Vattnet är Göteborgs vatten med 1:3 tillsatt CaS04 och CaCl i mäsk. Jag siktar på att få upp Ca värdet i mäskvattnet till ungefär 120 mg/L.

    Hoppas det går bra!
    ~
    Olle
    Bryggare på Stigberget och O/O
     
    Stefan W, joikakaka og KeikoTheFish liker dette.
  16. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
  17. rsomby

    rsomby
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Paradis, Bergen
  18. Hannaas

    Hannaas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Humleskjemaet tar utgangspunkt i batch-size 80,1 HL, som gir et volum på 83,33 HL ved 100 C. Dette er brukt til beregningen av kg humle/HL i tabellen:

    lervik white ipa.PNG

    Hvis du ønsker å beregne for 25 liter ved 100 grader C, kan du bare dele tallene i kolonnen kg per HL på fire. Da får du følgende tabell:


    60 min:
    • 15 gram Perle 10% (35 IBU)
    15 min:
    • 15 gram Amarillo (8 IBU)
    • 15 gram Centennial (5 IBU)
    5 min:
    • 15 gram Amarillo (3 IBU)
    • 30 gram Centennial (2 IBU)
    • 15 gram Citra (1 IBU)
    • 15 gram appelsinskall
    • 15 gram koriander
    Tørrhumle:
    • 125 gram Citra

    I tillegg skal det brukes 6 gram hvit pepper, men det står ikke oppgitt koketid på den.


    NB! Det er tvilsomt at du får samme humleprofil som originalen, kun ved å skalere humleskjemaet. Prosessen i et bryggeri som Lervigs er ganske forskjellig fra prosessen i et hjemmebryggeri, for eksempel vil nedkjølingen ta lenger tid totalt i et stort bryggeri. Det betyr at IBU-tall, og hva slags smak og aroma du vil få fra hver humletilsetning kan være svært ulikt det Lervig får.
     
    #519 Hannaas, 6 Apr 2017
    Sist redigert: 6 Apr 2017
    Daggis og rsomby liker dette.
  19. rsomby

    rsomby
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Paradis, Bergen

    Når jeg la inn ingrediensene i beercalc og skalerte for 54 ibu fikk jeg dette

    Humle:
    64gr Perle @ 60min for å nå +35 IBU
    29gr Amarillo @ 15min +8 IBU
    12gr Centennial @ 15min +5 IBU
    27gr Amarillo @ 5min +3 IBU
    12gr Centennial @ 5min +2IBU
    30gr Coriander @ 5min
    30gr Appelsinskal tørket @ 5min
    6gr Citra @ 5min +1IBU

    x gr citra @ tørrhumle 40 kanskje?
     

Del denne siden