Kjøpte et ferdig sett med Solsnu. Husker desverre ikke leverandør i farta. Gjæret med S 33 . Tilsatt 200 gram vanlig sukker. Ble veldig godt og ikke så veldig ulik originalen. Fikk litt for lav OG og trøblet litt med gjæringen.ca 7 % .Nøgne Ø Sunturnbrew
OG 1.104/ 26*P, 50 IBU, 11%alc.
28% Maris Otter
25% Peated malt
20% Rye malt
10% Munich 25 EBC
10% Wheat malt
5% Caramalt
2% Roasted barley
Meskes på 63*C i 60minutter
72 *C i 15 minutter
78*C utmesk
Siles av til gravity 1.094/23,5*P
Kokes i 90 minutter
Bitterhumle Columbus til 50 IBU
Demararasukker til OG 1.104/ 26*P om nødvendig
5 g/l Chinook i whirlpool
2 g/l Nelson Sauvin i Whirlpool
Gjæres med nøytral engelsk alegjær (vi bruker wlp007) ved 20*C
Kjøpte et ferdig sett med Solsnu. Husker desverre ikke leverandør i farta. Gjæret med S 33 . Tilsatt 200 gram vanlig sukker. Ble veldig godt og ikke så veldig ulik originalen. Fikk litt for lav OG og trøblet litt med gjæringen.ca 7 % .
Har brygget en til som står til gjæring tilsatt hjemmelaget kandisirup. Spent på den.
Ups ! Blandet Kinn og Nøgne Ø.Solsnu er ikke samme øllet som Sunturnbrew
ikke i nærheten engang
Nøgne Ø Sunturnbrew
OG 1.104/ 26*P, 50 IBU, 11%alc.
28% Maris Otter
25% Peated malt
20% Rye malt
10% Munich 25 EBC
10% Wheat malt
5% Caramalt
2% Roasted barley
Meskes på 63*C i 60minutter
72 *C i 15 minutter
78*C utmesk
Siles av til gravity 1.094/23,5*P
Kokes i 90 minutter
Bitterhumle Columbus til 50 IBU
Demararasukker til OG 1.104/ 26*P om nødvendig
5 g/l Chinook i whirlpool
2 g/l Nelson Sauvin i Whirlpool
Gjæres med nøytral engelsk alegjær (vi bruker wlp007) ved 20*C
Det står 26P på flaska så regner med det er rett. Jeg ville gått for OG 1110.En liten ting, plato og gravity skalaen er ikke helt lineær
26P = 1.110, ikke 1.104 og 23,5P = 1.099
vet du hva som er mest korrekt?
mike (at)lervig.noNoen med kontakter i Lervig? Tenker da på oppskrift til sverd i fjell
Mike har uttalt at han ikke kommer til å dele oppskriften på denne på en god stund, pga at denne ølen er såpass unik at han ikke ønsker at noen konkurrenter skal kopiere den.Jeg spurte rimelig pent om oppskriften på verdens beste stout (Three Bean Stout) for et halvt års tid siden. Har ennå ikke fått svar på mailen
Humleskjemaet tar utgangspunkt i batch-size 80,1 HL, som gir et volum på 83,33 HL ved 100 C. Dette er brukt til beregningen av kg humle/HL i tabellen:Tenkte å prøve meg på denne, men kan noen forklare meg hvor mye humle det brukes her? Humleskjemaet gjør meg bare forvirret...
Humleskjemaet tar utgangspunkt i batch-size 80,1 HL, som gir et volum på 83,33 HL ved 100 C. Dette er brukt til beregningen av kg humle/HL i tabellen:
Vis vedlegget 30365
NB! Det er tvilsomt at du får samme humleprofil som originalen, kun ved å skalere humleskjemaet. Prosessen i et bryggeri som Lervigs er ganske forskjellig fra prosessen i et hjemmebryggeri, for eksempel vil nedkjølingen ta lenger tid totalt i et stort bryggeri. Det betyr at IBU-tall, og hva slags smak og aroma du vil få fra hver humletilsetning kan være svært ulikt det Lervig får.