Er litt usikker på hva g/L refererer til, eller mer spesifikt hvilket volum gjelder angående humlemengde i oppskriftene. Er det preboil volumet som humlemengden (og IBU) skal beregnes ut ifra?Det siste du skrev..
E
Er litt usikker på hva g/L refererer til, eller mer spesifikt hvilket volum gjelder angående humlemengde i oppskriftene. Er det preboil volumet som humlemengden (og IBU) skal beregnes ut ifra?Det siste du skrev..
Flying Dog Gonzo Porter, Great Divide Yeti Imperial Stout
http://byo.com/stories/item/1454-tasting-double
Er litt usikker på hva g/L refererer til, eller mer spesifikt hvilket volum gjelder angående humlemengde i oppskriftene. Er det preboil volumet som humlemengden (og IBU) skal beregnes ut ifra?
E
Boulevard - Tank 7
- Respekt til AxelH
Here it goes:
Malts
Pale Malt - 77.5%
Flaked Maize - 20%
Malted Wheat - 2.5%
Mash in:
63 and rest for 50 minutes.
68 - 25 min
73- 15 min
Mash off at 78
We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil.
Hops
Magnum - 6 IBU at 98 C
Simcoe - 5 IBU at 15 After beginning of boil
Amarillo - 15.7 IBU at 5 before end of boil
Amarillo - 10.7 IBU in the whirlpool
We cool the wort to 19 C, pitch with a high gravity Trappist strain (I suggest Wyeast 3787) and let it rise to 21 C. We ferment at 21 until we reach 1028 at which point we temp up to 23 for the remainder of fermentation. Ending FG is 1009.
Dry Hopping
Amarillo .089 kg/bbl (0,76 g pr. liter )
Hvilken OG du måler før kok, er avhengig av avdamping på ditt system. YMMV."We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil." Dette kan bare være en "tyrkleif" noen som har riktig FG og OG??
"We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil." Dette kan bare være en "tyrkleif" noen som har riktig FG og OG??
Legger ut noen flere, just in case:
7 Fjell Tippetue Petit Saison, enn saison i butikkstyrke.
7 Fjell Kjuagutt Amber Ale, en amerikansk amber i butikkstyrke.
To be continued...
Det er vel ikke noen oppskrift! ?
Ser ut som en oppskrift for meg, alle detaljene er ikke med, men man kommer langt med å legge inn 16,5 P og 8% i beer smith e.l., og gjette seg til resten. OG 1068, FG 1007, altså lav mesketemperatur.
QFT!Fløien IPA er noe av det beste jeg har smakt.
Gleder meg til den kommer for salg i Stavanger.