Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

Boulevard - Tank 7
- Respekt til AxelH

Here it goes:

Malts
Pale Malt - 77.5%
Flaked Maize - 20%
Malted Wheat - 2.5%

Mash in:
63 and rest for 50 minutes.
68 - 25 min
73- 15 min
Mash off at 78

We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil.

Hops
Magnum - 6 IBU at 98 C
Simcoe - 5 IBU at 15 After beginning of boil
Amarillo - 15.7 IBU at 5 before end of boil
Amarillo - 10.7 IBU in the whirlpool

We cool the wort to 19 C, pitch with a high gravity Trappist strain (I suggest Wyeast 3787) and let it rise to 21 C. We ferment at 21 until we reach 1028 at which point we temp up to 23 for the remainder of fermentation. Ending FG is 1009.

Dry Hopping
Amarillo .089 kg/bbl (0,76 g pr. liter )





"We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil." Dette kan bare være en "tyrkleif" noen som har riktig FG og OG??
 
Jaaa, jeg ser det nå, lillehjernen min var ikke helt med når jeg leste oppskriften. Nå er lillehjernen min oppe og går igjen, og alt er klart som et svart hull. ;-)
 
Ser ut som en oppskrift for meg, alle detaljene er ikke med, men man kommer langt med å legge inn 16,5 P og 8% i beer smith e.l., og gjette seg til resten. OG 1068, FG 1007, altså lav mesketemperatur.
 
Ser ut som en oppskrift for meg, alle detaljene er ikke med, men man kommer langt med å legge inn 16,5 P og 8% i beer smith e.l., og gjette seg til resten. OG 1068, FG 1007, altså lav mesketemperatur.

Og rett gjær. Belle Saison-gjæren gir svært god utgjæring. Mer detaljert oppskrift kommer om kort tid.
 
Tilbake
Topp