Konisk Gjæringskar? Noe å satse på?

palve

 
Bryggeland selger denne, Brewbucket, på 26liter til 2.500,-. Må si jeg er fristet, men jeg vet egentlig ikke så mye om hva det betyr å gjære i denne vs en ordinær gjæringsdunk? Jeg kan tenke meg at den er enklere å gjøre ren samt at den gjør seg visuelt bedre, men er det noen andre klare fordeler eller ulemper med å gjære i en slik?

Skjermbilde 2014-11-17 kl. 21.40.42.png
 
holdbarheten er betraktelig lenger enn plastdunker, mtp riper, sprekker osv.
lettere å høste gjæren også
 
Største ulempene (bortsett fra pris) er vel at de tar mer plass. Plutselig er det ikke plass i et kjøleskap, og temperaturstyring blir mer omstendelig.
 
Har kikket litt på denne selv, men ser ikke at akkurat denne skal vere så god for å gjenbruke gjær, har ingen avtapping i bunn? Men kan jo vere bra om en høster fra toppen etter noen dager?
 
my bad. Kikket ikke på den i stort format, bare antok at det var greie høstingsmuligheter i bunnen.
 
Har også kikket på denne. Til å være rustfri konisk er vel prisen ikke avskrekkende.. Det som derimot er avskrekkende er mangel på bunnventil for høsting.
 
Skal ta en titt på den og se om det er mulighet for ettermontering. Selv er jeg ikke "oppgradert" nok til å jobbe avansert med gjærhøsting, så foreløpig er det nok blingfaktor og rengjøringsfordelene som tiltaler meg. Ser også fordelen med mer kontrollert tapping.
 
Ikkje for å reklamera for ein konkurrent som Bryggeland (vel - eg er vel knappast nokon særleg konkurrent med tankte på vareutvalg iallefall):

Bryggeland har i sitt sortiment både storebroren og mellomste broren til denne bryggebøtta. Den har dumpventil og heiter Chronical og fins i 7 GAL og 14 GAL størrelse.

Meir info om produktet finn du på utanlandsk her: http://www.ssbrewtech.com/products/7-gallon-chronical og det står vel også ein del på bryggeland sine sider.

Du får kanskje tilbakemeldingar frå kundar som har kjøpt denne om du spør spesifikt på Chronical.

holdbarheten er betraktelig lenger enn plastdunker, mtp riper, sprekker osv.
...

Ein kan kjøpa mange gjæringskar i plast for prisen av ein slik tank.
 
Om ein har pengar til det/ynsjer å prioritere slik, så er konisk noko å satse på. Eg har tre stk 125l til 10000,- pr stk. Det er sjølvsagt galskap, men om ein samanliknar størrelse, kvalitet, og andre "features", trur eg at eg ikkje gjorde det så aller verst i høve til Blingmann, brewbucket etc.

Eg lukkar tanken (den skal tåle to bar) og har ein elektronisk overtrykksventil så gjer at eg tappar ferdig karbonert øl på fat etter endt gjæring. Botnventilen gjer at eg kan dumpe trub før tilsetting av gjær (eg bryr meg ikkje om eg får med trub fra gryta mao.), og eg dumpar gjær og trub eit par dagar før tapping på fat. Resultatet er rask klarning på fatet og lite grums i det heile tatt.

Men eg hadde ikkje betalt 2500,- for den rustfrie bøtta, då hadde eg heller brukt plast eller byggd sjøl av vvb.
 
Ja hagegnomen min er ikkje noko smågut:)

Ja, mottrykkfyller. Etterfyller gass på tanken, men det trengs berre ein kvart bar kansje. Ventilerar fatet med ein gasskobling. Når starsan-skummet byrjar å kome ut nermar det seg fullt, og når skummet skiftar farge til ølskumfarge reknar eg fatet som fult.
 
Tilbake
Topp