Hvordan skal jeg oppfatte en stiging på et antall grader under primairgjæring som beskrives i bl.a. 'brewing classic styles' og 'brew like a monk'? Er det best å gjøre det lineair, f.e. fra dag 1 hver dag +0,5 °C eller er det lurt å vente 2/3/4 dager og begynne å skrue opp temp.
angående Belgiske gjær (bruker Westmalle nå): Jeg har lært at denne kan begynne å gjære seint/sakte (håper d er riktig forstått) og at pr-gjæringen tar 10 til 14 dager for å oppnå lav nok FG/god utgjæring. Hvis jeg pitcher på 18 °C og vil slutte på 21 °C, hvordan skal temperaturstigingen bli styrt på den beste muglig måte? Skal stormgjæring roe seg ned før jeg begynner å øke temp?
angående Belgiske gjær (bruker Westmalle nå): Jeg har lært at denne kan begynne å gjære seint/sakte (håper d er riktig forstått) og at pr-gjæringen tar 10 til 14 dager for å oppnå lav nok FG/god utgjæring. Hvis jeg pitcher på 18 °C og vil slutte på 21 °C, hvordan skal temperaturstigingen bli styrt på den beste muglig måte? Skal stormgjæring roe seg ned før jeg begynner å øke temp?