KR 09/10 Nr. 1 - Hulder Ale - Olav M. Bråtveit og Sigmund Melberg

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Hulder Ale

OG: 57
FG: 12
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: IBU
Vørtermengde: 240 l
Sluttvolum: l

Malt & sukker
50000 gram % Pale          EBC
4000 gram % Krystall      EBC
4000 gram % Münchener Red EBC

Vann
l til innmesking
l til skylling

Meskeskjema
90 min 67 °C

Humle
339 gram Boadicea Plugg 6.8 %-alfa 60 min
450 gram Riwaka   Hel   5.9 %-alfa 15 min


Krydder og andre tilsetninger
500 gram Ryllik,             tørket       koketid 5 min
150 gram Brennenesle,        tørket       koketid 5 min
375 gram Hylleblomst,        tørket       koketid 5 min
100 gram Bringebærblader,    tørket       koketid 5 min
90 gram Einerbær,           grovknust    koketid 5 min
80 gram Bjørkeblader,       tørket       koketid 5 min
75 gram Salvie,             tørket       koketid 5 min

Koketid
Total koketid vørter: 75 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danstar Nottingham overgjær Tørrgjær 250 gram

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  7 dager ved 20 °C
Lagring               60 dager

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 15.11.2009
Tappedato: 22.11.2009
 
HaandBryggeriet har dessverre aldri kommet så langt at de har brygget dette ølet, men en litt annen versjon (bl.a. med andre humlevarianter og annen gjær) er nå brygget hos Lervig Aktiebryggeri i Stavanger, og blir lansert fra fat på Cardinal Pub & Bar (Skagen 21, Stavanger), onsdag 14. mars 2012 kl 18:00. Navnet er "Herbarium", med undertittelen "Aroma Therapy" (hvorfor skjønner du når du lukter på det).
 
Tilbake
Topp