1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

KR 09/10 Nr. 3 - Rosenale - Ole Richard Lund

En tråd i 'Haandbryggeriets krydderølkonkurranse' startet av Webmaster, 18 Jan 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Rosenale

    OG: 1074
    FG: 1013
    Farve (beregnet): 63 EBC
    Beregnet bitter: 34 IBU
    Vørtermengde: 29 l
    Sluttvolum: 24 l

    Malt & sukker
    90 % Maris Otter Pale Malt   5 EBC
    4 % Krystall              400 EBC
    3 % Special B             230 EBC
    3 % Carafa 1              900 EBC


    Vann
    23,5 l til innmesking
    16   l til skylling

    Meskeskjema
    90 min 67 °C


    Humle
    60 gram Challenger Pellet 6,7 %-alfa 60 min


    Krydder og andre tilsetninger
    40 gram Pors        Tørket  koketid 10 min
    1 gram Sort pepper         koketid  5 min
    30 gram Rosenrot    Tørket           4 dager i sekundær

    Koketid
    Total koketid vørter: 75 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 Flytende 3 pakker


    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring   5 dager ved 21 °C
    Modning/sekundærgjæring 7 dager ved 20 °C
     
  2. Ole Richard

    Ole Richard
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Noen småfeil har sneket seg inn her, skal være:

    Farve (beregnet): 63 EBC
    Sluttvolum: 24 l
    Humle
    60 gram Challenger Pellet 6,7 %-alfa 60 min

    EDIT (Webmaster): Rettet
     
  3. John S

    John S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilken erfaring har du med rosenrot som tilsetting i øl?
     

Del denne siden