Fredrik.johansen1993@hotm
Norbrygg-medlem
Heisann!
Når det står ting som "Voss Kveik gjærer godt fra 18°C (64°F) og opp til 41°C (106°F)" (https://brewshop.no/produkt/ravarer/gjaer/torrgjaer-1/kveik-yeastery/k-1-voss-kveik-original-kultur) så lurer jeg på: betyr det at det selv stiger fra 18 grader til 41 grader om du lar det gjære i romtemperatur? Eller må man gjære det i en gjæringstank som kan økes fra 18 grader til 41 grader? Hva er ideell gjæringstemperatur i rommet vørteren gjærs for noe slikt?
Når det står ting som "Voss Kveik gjærer godt fra 18°C (64°F) og opp til 41°C (106°F)" (https://brewshop.no/produkt/ravarer/gjaer/torrgjaer-1/kveik-yeastery/k-1-voss-kveik-original-kultur) så lurer jeg på: betyr det at det selv stiger fra 18 grader til 41 grader om du lar det gjære i romtemperatur? Eller må man gjære det i en gjæringstank som kan økes fra 18 grader til 41 grader? Hva er ideell gjæringstemperatur i rommet vørteren gjærs for noe slikt?