steinmb
Norbrygg-medlem
Fant ingen spesifikk tråd på dette i forumet og åper en ny for at vi kan diskutere dette. Med gjæringsprofil mener jeg,
- Hvilken temp. pitcher du på?
- Hvor lenge lar du gjæren stå på pitch temp før du øker den, og hva til?
- Hvor lenge holder øker du den så til maksimaltemperatur?
- Annet?
Det kommer ann på hvilken gjær og hva du selv liker. Jeg personlig setter liker de fenoliske tonene gjæren lager om den gjærer varmt. Synes mange ganger at Saison kan være litt kjedelig om de gjæres for "rent" (kaldt). Jeg har brukt mye WLP566 og dette er hva jeg har prøvd.
WLP 566 (test I)
- Hvilken temp. pitcher du på?
- Hvor lenge lar du gjæren stå på pitch temp før du øker den, og hva til?
- Hvor lenge holder øker du den så til maksimaltemperatur?
- Annet?
Det kommer ann på hvilken gjær og hva du selv liker. Jeg personlig setter liker de fenoliske tonene gjæren lager om den gjærer varmt. Synes mange ganger at Saison kan være litt kjedelig om de gjæres for "rent" (kaldt). Jeg har brukt mye WLP566 og dette er hva jeg har prøvd.
WLP 566 (test I)
- Pitch 22 grader.
- Lot den over 24t stige til 26 og holdt den 24t
- Økte temperaturen til 31ºC og holdt den til gjæren stort sett var ferdig
- Lot den stå på 22 grader til den var helt ferdig
- Pitch 19ºC holdt den der 20t
- Over 12t økte jeg temperaturen til 27ºC og holdt den til ølen var stort sett ferdig
- Lot ølen gjøre seg 100% ferdig på 20-22 grader.