1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lage "ginger joe"

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ole Hetland, 17 Jul 2018.

  1. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ørsta
    Om en vil ha eit ingefærøl som er uten malt er dette ett eg har brygga fleire gongar, blir garantert godt. Og er fort gjort å lage (sett bort i frå skrellinga av frukta)


    20 L kokevolum
    OG Ca 1.042
    FG 0.996-0.998

    900 gr Honning (10 min)
    800 gr Kvitt sukker (10 min)
    700 gr Brunt sukker (10 min)
    1.5 kg ferdig skrella Ingefær. Kjør i foodprocessor (10 min)
    3 stk Nellikspiker (5 min)
    5 stk Lime (Zest + saft) (WP)
    4 stk Sitron (zest + saft) (WP)
    4 stk Appelsin (zest + saft) (WP)

    Har prøvd US05, S04 og M02. (M02 blei best. Trur cidergjær er tingen her)

    Kan være lurt å løse opp honning/sukker for seg sjølv først. for å unngå at det dett i botn og brenn seg.

    Bør/må ettersøtast. Har prøvd med brunt sukker på fat (4c, unngår at det gjærar vidare) Og Sukrin Gold på flaske.
    Fatversjonen med brunt sukker blei utan tvil best. Ettersøta til 1.015 trur eg det var. (Sukrin gold gir ein litt rar/kvalmande smak)
     
  2. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Fantastisk jeg kopierer denne oppskriften å prøver dette neste gang takk


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  3. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Har laget den. Står til karbonering. Fikk beskjed fra Ølbrygging at de fikk tilbakemelding på at den smskte mye ingefær. Skal bli spennende å smake.
     
    Ole Hetland liker dette.

Del denne siden