Lage "ginger joe"

kom over denne gamle tråden, ser at det undres på alkoholprosenten, den ble 1% for vert 17. gram sukker i 1 liter veske. :)
 
Sier du det :) ikke i matbutikken? Hvor kan man kjøpe det så billig? [emoji16][emoji16]

Sent fra min SM-N960F via Tapatalk
Har brukt å kjøpe det på asia-butikk.. men trur det koster omtrent det samme på kiwi. Dei på kiwi var so ekstremt «krøkete» og tynne, så blir so mykje styr og svinn å skrelle dei, dei på asiabutikken var mykje større og finare, so har gått for dei.
 
Har brukt å kjøpe det på asia-butikk.. men trur det koster omtrent det samme på kiwi. Dei på kiwi var so ekstremt «krøkete» og tynne, så blir so mykje styr og svinn å skrelle dei, dei på asiabutikken var mykje større og finare, so har gått for dei.
Ahhh :) sa skal jeg kjøpe det på en asia-butikk å prøva :) takk

Sent fra min SM-N960F via Tapatalk
 
Låner denne tråden.....
Har noen forsøkt Mangrove Jacks Ginger Ale-sett?
Smaker den øl med ingefær, eller er det mer cider?

Hei. Hadde vist ikke logget inn på min nye tlf, så derfor ikke posten. Har ikke prøvd, men ettersom det er en stunn siden du postet, har du?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
kom over denne gamle tråden, ser at det undres på alkoholprosenten, den ble 1% for vert 17. gram sukker i 1 liter veske. :)

Det er interessant å se hvor mange oppskrifter, inkludert i denne tråden, som blir fremstilt som alkoholfrie.
Typisk er at det fremstilles som mikroskopiske mengder alkohol. Klikk.no oppskriften mener det er 0.4% f.eks, annen side med akkurat samme sukkermengde sier det er "mikroskopiske" mengder. Har funnet èn typisk bloggeroppskrift der vedkommende sier hun er usikker på om det kan betegnes som alkoholfritt.

Denne oppskriften med 150g sukker på 1.5l volum blir rundt 6% hvis den blir utgjæret, 5.88% fra sukkeret i seg selv og nok litt fra sitronen også.

Det er tilsvarende som om man skulle tilsatt over 2kg sukker i en 25l batch med vørter, relativt åpenbart at dette øker potensiell alkoholstyrke en del.

Samtidig er det oppskrift på flaskebomber hvis man skulle bruke noe annet enn PET-flasker.
Enkelte av oppskriftene stopper gjæringen etter 2 døgn (ved plassering i kjøleskap), andre gjør ikke dette da det blir anbefalt å sette i kjøkkenskap i to uker.

Når det kommer til oppskriften på 1.5l flasker så skal jeg teste selv, og måle OG/FG.


Når det kommer til Mangrove så er dette malt og humle-ekstrakt, det er altså et øl tilsatt ingefær og ikke likt det de fleste er kjent med som ingefærøl. Ser de fleste som har testet det anbefaler å tilsette mer ingefær.
 
Det er interessant å se hvor mange oppskrifter, inkludert i denne tråden, som blir fremstilt som alkoholfrie.
Typisk er at det fremstilles som mikroskopiske mengder alkohol. Klikk.no oppskriften mener det er 0.4% f.eks, annen side med akkurat samme sukkermengde sier det er "mikroskopiske" mengder. Har funnet èn typisk bloggeroppskrift der vedkommende sier hun er usikker på om det kan betegnes som alkoholfritt.

Denne oppskriften med 150g sukker på 1.5l volum blir rundt 6% hvis den blir utgjæret, 5.88% fra sukkeret i seg selv og nok litt fra sitronen også.

Det er tilsvarende som om man skulle tilsatt over 2kg sukker i en 25l batch med vørter, relativt åpenbart at dette øker potensiell alkoholstyrke en del.

Samtidig er det oppskrift på flaskebomber hvis man skulle bruke noe annet enn PET-flasker.
Enkelte av oppskriftene stopper gjæringen etter 2 døgn (ved plassering i kjøleskap), andre gjør ikke dette da det blir anbefalt å sette i kjøkkenskap i to uker.

Når det kommer til oppskriften på 1.5l flasker så skal jeg teste selv, og måle OG/FG.


Når det kommer til Mangrove så er dette malt og humle-ekstrakt, det er altså et øl tilsatt ingefær og ikke likt det de fleste er kjent med som ingefærøl. Ser de fleste som har testet det anbefaler å tilsette mer ingefær.

Ahh ok :) takk for infoen [emoji16][emoji108]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ahh ok :) takk for infoen [emoji16][emoji108]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Satte denne fra Mangrove i mai. Jeg tilsatte 2 liter ekstra vann, samt 200 dråper natreen flytende søtningsmiddel (i tillegg til medfølgende søtningsmiddel), samt ikke tilsatt ekstra ingefær. Ble ikke akkurat noe Ginger Joe, men smaker godt. Har også fått endel tilbakemeldinger på det. Smaker en lys øl med maltpreg, med middels ingefær. Om du er som meg, som ikke ønsker bitende ingefær, så ikke tilsett ekstra
 
Satte denne fra Mangrove i mai. Jeg tilsatte 2 liter ekstra vann, samt 200 dråper natreen flytende søtningsmiddel (i tillegg til medfølgende søtningsmiddel), samt ikke tilsatt ekstra ingefær. Ble ikke akkurat noe Ginger Joe, men smaker godt. Har også fått endel tilbakemeldinger på det. Smaker en lys øl med maltpreg, med middels ingefær. Om du er som meg, som ikke ønsker bitende ingefær, så ikke tilsett ekstra

Okey, takk for meldingen :) ser ut som at ginger joe er vanskelig p få til [emoji28][emoji28] er dette noe du kommer til p sette igjen, eller holder det med denne prøven? [emoji16]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg brukte ekstraksett, da jeg ikke hadde begynt med all-grain. Kjøpte biab-sett før helgen, så om jeg (fruen) skal ha en ny runde, blir det med all-grain og ingefær. Brygget dette i mai, og har blitt bedre nå. Ikke noe jeg drikker mye av, kanskje en per helg.
 
Tilbake
Topp