Ah, ok takk!Sukker og sukrin. Noen søtningsmidler smaker langt søtere enn sukker, og må brukes mindre av. Men sukrin erstatter sukker med forholdet 1:1.
Ah, ok takk!Sukker og sukrin. Noen søtningsmidler smaker langt søtere enn sukker, og må brukes mindre av. Men sukrin erstatter sukker med forholdet 1:1.
740g ingefær må kjøpes uten om.. lurer på hvor dyrt det blir [emoji23][emoji23] aner ikke om det er humle i desverreHogna Brygg Kyoto - allgrain ølsett
er dette et øl uten humle ?
Hogna Brygg Kyoto - allgrain ølsett
er dette et øl uten humle ?
Ingefær koster ca 60kr/kg740g ingefær må kjøpes uten om.. lurer på hvor dyrt det blir [emoji23][emoji23] aner ikke om det er humle i desverre
Sent fra min SM-N960F via Tapatalk
Sier du det ikke i matbutikken? Hvor kan man kjøpe det så billig? [emoji16][emoji16]
- Innhold: Maltet korn (4,9 kg), humle, gjær og bryggeveiledning
Ingefær koster ca 60kr/kg
Har brukt å kjøpe det på asia-butikk.. men trur det koster omtrent det samme på kiwi. Dei på kiwi var so ekstremt «krøkete» og tynne, så blir so mykje styr og svinn å skrelle dei, dei på asiabutikken var mykje større og finare, so har gått for dei.Sier du det ikke i matbutikken? Hvor kan man kjøpe det så billig? [emoji16][emoji16]
Sent fra min SM-N960F via Tapatalk
Ahhh sa skal jeg kjøpe det på en asia-butikk å prøva takkHar brukt å kjøpe det på asia-butikk.. men trur det koster omtrent det samme på kiwi. Dei på kiwi var so ekstremt «krøkete» og tynne, så blir so mykje styr og svinn å skrelle dei, dei på asiabutikken var mykje større og finare, so har gått for dei.
Ingefær koster ca 60kr/kg
- Innhold: Maltet korn (4,9 kg), humle, gjær og bryggeveiledning
I følge boka Radical Brewing (fritt etter dårlig hukommelse) blir det bedre med kandisert ingefær enn fersk. Selv har jeg ikke prøvd.Ahhh sa skal jeg kjøpe det på en asia-butikk å prøva takk
Sent fra min SM-N960F via Tapatalk
Håper du kan kommentere utfallet her om du brygger denneser det nå
Skulle gjerne vist vekten og sorten og, og ikke minst smakt det før det brygges,
Ahhh takk for tipset [emoji16][emoji106]I følge boka Radical Brewing (fritt etter dårlig hukommelse) blir det bedre med kandisert ingefær enn fersk. Selv har jeg ikke prøvd.
Låner denne tråden.....
Har noen forsøkt Mangrove Jacks Ginger Ale-sett?
Smaker den øl med ingefær, eller er det mer cider?
kom over denne gamle tråden, ser at det undres på alkoholprosenten, den ble 1% for vert 17. gram sukker i 1 liter veske.
Det er interessant å se hvor mange oppskrifter, inkludert i denne tråden, som blir fremstilt som alkoholfrie.
Typisk er at det fremstilles som mikroskopiske mengder alkohol. Klikk.no oppskriften mener det er 0.4% f.eks, annen side med akkurat samme sukkermengde sier det er "mikroskopiske" mengder. Har funnet èn typisk bloggeroppskrift der vedkommende sier hun er usikker på om det kan betegnes som alkoholfritt.
Denne oppskriften med 150g sukker på 1.5l volum blir rundt 6% hvis den blir utgjæret, 5.88% fra sukkeret i seg selv og nok litt fra sitronen også.
Det er tilsvarende som om man skulle tilsatt over 2kg sukker i en 25l batch med vørter, relativt åpenbart at dette øker potensiell alkoholstyrke en del.
Samtidig er det oppskrift på flaskebomber hvis man skulle bruke noe annet enn PET-flasker.
Enkelte av oppskriftene stopper gjæringen etter 2 døgn (ved plassering i kjøleskap), andre gjør ikke dette da det blir anbefalt å sette i kjøkkenskap i to uker.
Når det kommer til oppskriften på 1.5l flasker så skal jeg teste selv, og måle OG/FG.
Når det kommer til Mangrove så er dette malt og humle-ekstrakt, det er altså et øl tilsatt ingefær og ikke likt det de fleste er kjent med som ingefærøl. Ser de fleste som har testet det anbefaler å tilsette mer ingefær.
Ahh ok takk for infoen [emoji16][emoji108]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satte denne fra Mangrove i mai. Jeg tilsatte 2 liter ekstra vann, samt 200 dråper natreen flytende søtningsmiddel (i tillegg til medfølgende søtningsmiddel), samt ikke tilsatt ekstra ingefær. Ble ikke akkurat noe Ginger Joe, men smaker godt. Har også fått endel tilbakemeldinger på det. Smaker en lys øl med maltpreg, med middels ingefær. Om du er som meg, som ikke ønsker bitende ingefær, så ikke tilsett ekstra