Vet ikke helt hvor hjelpsomt dette er, men:
Jeg var i samme situasjon for ca. 14 dager siden. dvs skal lage en lager og hadde en av Wyeast lagergjær pakkene som ble solgt ut pga dato på vinogbar (prod dato i okt).
Jeg leste og leste og brukte kalkulator, og endte opp med å gjøre noe som nok ikke var helt korrekt.
Laget to startere parallelt i to 1.5 brusflasker (ca. 2.3l), jeg fordelte innholdet i disse to flaskene (ja, i etterkant vet jeg at jeg skulle ha steppet opp).
Men....og her kommer poenget: jeg merket meg en post som sa at MrMalty noen ganger anslo litt mere gjærceller enn nødvendig i tillegg til Wyeast sin egen info om at posen er nok til å gjære en 5 gallon batch og holdbar (noe jeg tolket som at den holder det den lover angående at den kan brukes til å gjære 5 gallons under 1050FG) i 6mnd etter prod dato.
Nå idag står dunken å putrer fornøyd med 1-3sekunds mellomrom...... Gjæringen kom sent igang, men tilsynelatende er alt vel ved 11 dag av gjæringsprosessens oppstart