Jeg satte 2 batcher med pils for første gang, lagret nå i nær 4 uker i kjøleskap med temp på 10 grader.
To forskjellige gjær. I dag skulle jeg ta ut i romtemp siste dagene før kegging, men ene bøtta begynte plutselig å ploppe flere ganger i sekunded. Jeg lot den være, og tenkte jeg hadde skapt vibreringer som presset ut noe mer gass (ikke gjærlås men blowout tube i halvliterflaske med starsan).
Jeg lukker kjøleskapsdøren, hører ploppingen. Venter en stund, plopping borte. Åpner døren, går ca 20 sekunder, ploppingen starter hektisk igjen.. Lukker døra, plopping høres enda noen minutter, så stille.
Hva er det som skjer ? Jeg er ikke så gira på å drive trekke ut målinger, så må ta det på gefylen, men trenger en viss slagplan. Kjøleskapet vil jeg helst bruke til å kjøle ned noen fat snart.
Brygget hadde OG på 1.060, men jeg satte til ca 4 liter destilert vann i spannet for å redusere noe. Jeg brukte en pakke med Wyest Czech pils. Denne har data:
Flocculation: Medium-High
Attenuation: 70-74%
Temperature Range: 50-58F, 10-14C
Alcohol Tolerance: 9% ABV
Noen teorier om hva som skjer, og hva jeg skal gjøre ? Ta ut sammen med andre bøtta noen dager, kegge, lagre og drikke om noen mnd, la den stå lenger eller hva ?
To forskjellige gjær. I dag skulle jeg ta ut i romtemp siste dagene før kegging, men ene bøtta begynte plutselig å ploppe flere ganger i sekunded. Jeg lot den være, og tenkte jeg hadde skapt vibreringer som presset ut noe mer gass (ikke gjærlås men blowout tube i halvliterflaske med starsan).
Jeg lukker kjøleskapsdøren, hører ploppingen. Venter en stund, plopping borte. Åpner døren, går ca 20 sekunder, ploppingen starter hektisk igjen.. Lukker døra, plopping høres enda noen minutter, så stille.
Hva er det som skjer ? Jeg er ikke så gira på å drive trekke ut målinger, så må ta det på gefylen, men trenger en viss slagplan. Kjøleskapet vil jeg helst bruke til å kjøle ned noen fat snart.
Brygget hadde OG på 1.060, men jeg satte til ca 4 liter destilert vann i spannet for å redusere noe. Jeg brukte en pakke med Wyest Czech pils. Denne har data:
Flocculation: Medium-High
Attenuation: 70-74%
Temperature Range: 50-58F, 10-14C
Alcohol Tolerance: 9% ABV
Noen teorier om hva som skjer, og hva jeg skal gjøre ? Ta ut sammen med andre bøtta noen dager, kegge, lagre og drikke om noen mnd, la den stå lenger eller hva ?