Hochkurz double decoction pils er overført til secondary. 4 uker gammel nå. 43 liter øl - akkurat nok til en 23l better bottle jeg kjøpte fra
@Miguel og et 20l fat.
OG: 1052, FG: 1011. 5,4% ABV.
Jeg er veldig forsiktig med å dømme et øl etter at jeg smakte på hydrometerprøven, men nå føler jeg at det kiler litt i magen. Dette virker nemlig veldig lovende.
Rund og kraftig maltsmak dominerer, bitterheten er sterk og litt røff. Humlesmak og aroma kommer ikke veldig tydelig frem, men ølet er jo fortsatt veldig grønt og ikke helt rent. Gleder meg til å smake på om noen uker.
Jeg sitter igjen med 4,3 kg kvernet Bohemian Floor malted pils, så jeg må brygge en pils til
Denne gangen er planen å brygge en liten batch - 30l pre-boil.
Gristen blir:
4,3kg BO floor malted (Weyermann)
0,7 kg Vienna (Bestmalz)
0,25 kg Munich 2 (Weyermann)
0,1 kg syremalt (???)
0,05 kg Caramunich 3 (Weyermann)
Humle:
10gr Northern Brewer@90
25 gr Sládek og 25 gr Saaz@30
25 gr Sládek og 25 gr Saaz@10
50 gr Saaz@2
40-45 IBU
RO vann med like deler kalsiumklorid og kalsiumsulfat til 50ppm kalsium
Kjører en kort proteinrast og Dobbel Hochkurz Dekoksjon
4 poser Lallemand Diamond
Gjæres i åpent gjæringskar på 10-12 grader (setter på lokket etter 1-2 uker). Fjerner braun hefe for å se om det gjør noe med bitterheta.
Hvis alt går som planlagt, kan jeg brygge denne om 2 uker